En mann for framtida

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Henning Hauger er for mange et ubeskrevet blad på fotballbanen. Åge Hareide sier Stabæk-gutten representerer framtida i norsk fotball.

DEL

Stabæk er tilbake i eliteserien. Midtbanespilleren Henning Hauger får mye av æren for suksessen i fjor. Fra sin sentrale posisjon på banen, var han jevnt over en av de aller beste i 1. divisjon.

20-åringen har gått gradene på aldersbestemte landslag. Totalt har det blitt 41 kamper med flagget på brystet. På mange måter var det naturlig å gi Hauger sjansen i USA.

Lærerikt

– Det var vel kanskje ingen bombe. Jeg har spilt bra på U-landslaget, og hadde forhåpninger om å bli med, smiler Henning Hauger.

– Men jeg ble litt overrasket likevel. Det er mange gode midtbanespillere i Norge.

Åge Hareide tar et godt tak rundt debutanten utenfor spillerhotellet i San Francisco. Han kan ikke love Bærum-gutten spilletid mot Mexico og/eller USA, men er sikker på at Henning Hauger er en mann for framtida.

– Henning er det jeg vil kalle en moderne fotballspiller. Han er teknisk god, og har skikkelig god arbeidskapasitet, sier Hareide til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

De beste borte

De beste norske spillerne er ikke med på tur. Christian Grindheim (Vålerenga) og Kristofer Hæstad (Start) er to av de Åge Hareide vil bygge landslaget rundt de neste årene. Henning Hauger vet han må bruke tid for å etablere seg på øverste nivå. Han hadde heller ikke vært i USA om de to nevnte ikke hadde meldt forfall i tolvte time.

– Først og fremst handler det om å spille godt i Stabæk. Da vil jeg helt sikkert få sjansen senere også, sier Henning Hauger til ANB.

Han håper å slippe til mot enten Mexico eller USA denne uka, men blir ikke skuffet om han må sitte på benken i begge kampene.

– Bare det å være på samlingen, er lærerikt. Jeg kjenner jo mange av gutta fra U21-landslaget fra før, så noen spesielle nerver har jeg ikke.

Åge Hareide er glad Stabæk er tilbake i eliten. For Haugers videre utvikling, var det på mange måter en forutsetning.

Vil ut

– Nå slapp jeg heldigvis å tenke på klubbskifte og slikt. Stabæk rykket opp, og det betyr at jeg får spille mot de beste hver helg. Selvsagt er det viktig for min egen karriere.

Han tror Bærum-klubben har alle muligheter til å bli en slager i norsk fotball.

– Ikke minst vil ny stadion gi Stabæk et løft, tror Hauger.

– Og så har vi fått et ambisjonsnivå som passer oss litt bedre. Kanskje la klubben lista litt for høyt for noen år siden...

På sikt er målet å spille i utlandet. Som de fleste ambisiøse norske fotballspillere, er drømmen andre europeiske serier.

– Nå må vi ta ett steg av gangen, men det er klart det frister med utlandet. England eller Spania kanskje. Eller Italia, sier Henning Hauger drømmende. (ANB)

Artikkeltags