Iversen: Ja til EM i Norge

Steffen Iversen mener et EM-sluttspill i Norge vil være utviklende for norsk fotball.

Steffen Iversen mener et EM-sluttspill i Norge vil være utviklende for norsk fotball. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Om ikke Norge spiller seg til EM-sluttspill, kan Norge søke om å få det i 2016. – En god ide som vil utvikle norsk fotball, sier Steffen Iversen, som er eneste nordmann som har scoret i et EM-sluttspill.

DEL

Kommende to kamper mot Malta og Ungarn handler om å komme til EM-sluttspillet i 2008 i Østerrike og Ungarn. Etter at Polen og Ukraina fikk EM i 2012, skal Norge og Sverige utrede om de skal gå for et EM i 2016.

Norges Fotballforbund har allerede fått uttalt støtte til ideen fra kulturminister Trond Giske. I format er arrangementet langt større enn et eventuelt OL i Tromsø to år senere.

– Jeg vil ha begge deler, sier Morten Gamst Pedersen, som tror Norge kan vokse som fotballnasjon hvis man går for et slikt arrangement.

– Og når det nå er åpnet for at samarbeidende land kan søke, burde Norge og Sverige ligge godt an. Sverige har jo hatt det alene tidligere, sier Gamst Pedersen til Dagsavisen.

– I tillegg er jeg ung nok til å være med sjøl. I EM vel og merke, sier han.

Bedre anlegg

Norge er ikke bortskjemt med EM-sluttspill. Norges eneste deltakelse var i 2000 i Belgia og Nederland. Steffen Iversen scoret Norges eneste mål i 1-0 seieren over Spania.

– Et EM vil gi oss bedre arenaer. Og erfaring viser vel at store arrangementer gir et løft for landet som arrangerer, sier Iversen.

Det eneste han beklager er at han selv ikke vil være med. Om ni år er karrieren over.

– Derfor må vi sørge for at vi blir med neste år, sier Steffen Iversen, som på onsdagens trening inntok rollen som hengende spiss bak John Carew.

For både Iversen og Gamst Pedersen er opptatt av at Norge fortsatt kan kvalifisere seg til sluttspillet.

– Det dummeste man gjør er å konkludere før mulighetene er kjørt. Mange vil ta poeng fra hverandre i denne pulja, sier Gamst.

I de store byene

Norge søkte EM i 2008 sammen med Sverige, Danmark og Finland, men fire land om samme mesterskap gikk ikke. Sverige og Norge er en kombinasjon som kan nå fram. For Norge handler det om å få arenaer som kan ta minst 30.000 tilskuere i landets største byer. Det er Ullevaal i Oslo, Lerkendal i Trondheim, Brann Stadion i Berges og Viking Stadion i Stavanger som er mest aktuelle. (ANB)

Artikkeltags