En larve til middagen

Espen Agnalt jakter ikke bare udyr – han serverer også insekter på fat.

Espen Agnalt jakter ikke bare udyr – han serverer også insekter på fat. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En bille eller larve til middag. Eller pizza med gresshoppe.

DEL

Tro det eller ei. Insekter tar en stadig større del av den norske matkulturen.

Økt miljøfokusering

I fjor svarte under 30 prosent at de ville spist delikat tilberedte insekter hvis de fikk det servert. I år er antallet økt til nesten 40 prosent, viser en fersk undersøkelse utført av Norstat på oppdrag fra Rentokil.

– Vi tror det henger sammen med et økt miljøfokus og at mange nordmenn tør å utforske mer i matveien. I tillegg mangler verden nye proteinkilder, sier Espen Agnalt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Agnalt er initiativtaker for Pestaurant og administrerende direktør hos skadedyrbekjemper Rentokil.

Det siste er et paradoks, kan nok noen mene. Inkludert Agnalt selv.

Morsomt paradoks

– Det er egentlig et morsomt paradoks at vi som daglig jakter skadedyr og andre insekter som kan ødelegge store partier mat, serverer nettopp insekter som delikatesser, innrømmer han.

Barnehagebarn fra Oslo spiser kjærlighet på pinne med insekt.

Barnehagebarn fra Oslo spiser kjærlighet på pinne med insekt. Foto:

Pestaurant er blitt et populært matarrangement som gir nordmenn anledning til å teste nye grenser i matveien. Med kokker fra Kulinarisk Akademi som tilretteleggere.

Her blir det servert sjokolademousse med chilistekte gresshopper. Eller sjokoladekake med melbillelarve.

Hva med kjærlighet på pinne med insekter i?

Eller et pizzastykke med gresshopper og melbillelarver?

To milliarder

Lova spiser sjokoladekake med melbillelarve.

Lova spiser sjokoladekake med melbillelarve. Foto:

Over to milliarder mennesker verden over har faktisk insekter som en naturlig del av kostholdet sitt. Vi er på vei, også i Norge. (ANB)

Artikkeltags