Modig julebudskap

Julegudstjeneste og juletradisjoner handler om norsk historie og kultur. Det føler jeg alle barn bør ta del i, sier Masud Gharahkhani (Ap).

Julegudstjeneste og juletradisjoner handler om norsk historie og kultur. Det føler jeg alle barn bør ta del i, sier Masud Gharahkhani (Ap). Foto:

Julen er her. Vi går nå inn i høytiden som både barn og voksne gleder seg til, etter en periode med strev og stress for å ordne presanger og rekke alle forberedelser.

DEL

Mange av oss kan nå se fram til flotte dager der vi kan pleie forholdet til familie og venner på en bedre måte enn det vi ellers rekker. Uavhengig av hvor sterkt knyttet vi er til julens kristne budskap, er feiringen et etterlengtet og fortjent avbrekk på den aller mørkeste tiden av året.

KOMMENTARMen julen er også en tid som kan oppleves som ekstra vanskelig for dem som lever i ensomhet, har vonde minner eller andre vanskeligheter i livet. Da bør de av oss som er så heldige å tilhøre den ubekymrede delen av befolkningen, bidra til å gjøre andres hverdag lettere ved å vise at vi bryr oss. Tid og oppmerksomhet kan ikke kjøpes for penger, men for mange er det den beste julegaven de kan få.

Du kan også følge de daglige kommentarene på Twitter.

Julen står for noen viktige verdier og tradisjoner, og ikke bare de som hører den kristne høytiden til. Når alt kommer til alt, er det å bry seg om hverandre den viktigste og fineste juletradisjonen vi kan ha. Det gjelder like mye enten man er kristen, jøde, muslim, buddhist eller ikke religiøs i det hele tatt.

I den sammenheng vil vi få framheve og rose budskapet som stortingsrepresentant Masud Gharahkhani (Ap) nylig kom med da han oppfordret muslimske foreldre til å sende barna på skolegudstjeneste.

– Man trenger ikke være religiøs kristen for å delta på juleaktiviteter på skolen eller andre steder. Det handler om integrering, at vi deltar på felles arenaer sammen. Og jul er, og vil alltid være, en del av norsk historie og kultur. Da er det viktig at også muslimske barn deltar. Jeg gjorde det, og nå har jeg blitt stortingsrepresentant for Ap, sier drammenseren Gharahkhani til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Den ferske stortingsrepresentanten er selv muslim og innvandrer fra Iran. Han vil at alle barn, uansett religion og hudfarge, skal ta del i julens gleder, delta på julegudstjenester og lære seg norske juletradisjoner. En av hans beste barndomsminner er nettopp norsk julefeiring.

Gharahkhani skal ha ros for å være en modig mann, for han snakker i realiteten muslimske ledere midt imot. Lederen for Muslimsk fellesråd i Rogaland, Ahmad Abu Nima, mener det er greit for muslimer å markere jul, så lenge man ikke feirer julen som en religiøs høytid. For ham går grensen ved å gå i julegudstjeneste i kirken.

Vi vil framheve og rose julebudskapet fra stortingsrepresentant Masud Gharahkhani (Ap).

Julens budskap bør være å vise raushet og omtanke. En hyggelig hilsen med noen gode ord blir som regel satt stor pris på, og koster så lite. Den som gir av seg selv, har gitt den største gaven. Gledelig jul!

Artikkeltags