Bestemødre klar for MGP

Disse bestemødrene er russernes MGP-bidrag.

Disse bestemødrene er russernes MGP-bidrag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Russland har følgende resept i jakten på seier i årets internasjonale Grand Prix-finale: Syngende bestemødre.

DEL

Den russiske allmennkringkasteren RTR har i lengre tid holdt Eurovision-fansen i spenning med hensyn til hvem som kom til å delta i årets nasjonale finale. I forrige uke ble spenningen utløst, og onsdag ble vinneren kåret i et direktesendt TV-show.

25 bidrag konkurrerte om å få representere Russland under finaleuka i Aserbajdsjans hovedstad Baku i slutten av mai - og vinneren ble av den høyst overraskende sorten.

Se og hør bidraget nederst i saken!

Gruppen Buranovskiye Babushki, bestående av en gjeng syngende bestemødre i 70-årene fra byen Buranovo i delrepublikken Udmurtia, gikk helt til topps. Iført russiske folkedrakter fremførte de aldrende kvinnene låten "Party For Everybody" - og vant åpenbart TV-seernes hjerter.

Bidraget fremføres delvis på engelsk og delvis på udmurtisk, et finsk-ugrisk språk som snakkes av deler av befolkningen i Udmurtia.

De syngende bestemødrene har samtidig ikke slått seg sammen med kun Grand Prix-deltakelsen for øyet. Buranovskiye Babushki er i hjemlandet kjent for å ha gjort coverversjoner av flere kjente låter - der i blant Beatles-hiten "Yesterday".

Det hører også med til historien at gruppen i utgangspunktet består av åtte medlemmer, men reglementet i Eurovision Song Contest tillater kun seks artister på scenen samtidig. Dermed har man åpenbart måttet gjøre en liten bestemor-utvelgelse før deltakelsen ble spikret.

Se og hør bidragene som så langt er klare for Baku!

Buranovskiye Babushki har også gjort det klart at å vinne ikke er det viktigste aspektet ved Eurovision-prosjektet. Bestemødrene ønsker i stedet å samle inn nok penger til å kunne bygge en ny kirke i hjembyen. Så spørs det hvor mye turen til Baku kaster av seg økonomisk.

Russland er for øvrig ikke alene om å utfordre aldersrekorden i Eurovision Song Contest. Også Storbritannia satser på at rutine skal gjøre susen i Baku - ved å sende Engelbert Humperdinck. Sviske-legenden er snart 76 år.

(ANB)

Artikkeltags