Dansk MGP-sjokk

Artikkelen er over 5 år gammel

Folket sviktet de store forhåndsfavorittene og sendte 21 år gamle Soluna Samay til den internasjonale Grand Prix-finalen. Se og hør sangen!

DEL

Både eksperter og bookmakere hadde utpekt duoen Christian Brøns og Patrik Isaksson, samt 17 år gamle Jesper Nohrstedt, til favoritter foran lørdagens danske finale i Aalborg. Og ikke overraskende gikk begge bidragene til superfinalen.

Der fikk de selskap av 21 år gamle Soluna Samay - som med låten "Should've Known Better" skulle vise seg å bli en hard nøtt knekke.

Da vinneren skulle kåres, viste det seg nemlig at jenta med foreldre fra Sveits og Tyskland helt overraskende hadde sanket flest publikumsstemmer. Sjokkert kunne hun motta seierstrofeet - og innkassere billetten til den internasjonale finalen i Aserbajdsjans hovedstad Baku.

- Jeg er helt gira, sa 21-åringen med skjelvende stemme.

- Jeg er rett og slett så takknemlig over at folk har stemt på meg. Tenk at jeg står her som vinner nå - for to måneder siden ante jeg ikke at jeg skulle være med, supplerte hun.

Nytt av året i den danske finalen var fire utenlandske ekspertjuryer. Den ene av disse var norsk og besto av Alexander Rybak, Venke Knutson, Bjørn Johan Muri, Kjell Petter Askersrud og Omer Bhatti.

Juryleder Alexander Rybak ga i likhet med Russland og Tyskland 12 poeng til Jesper Nohrstedt, mens den aserbajdsjanske og danske ekspertjuryen ga toppscore til Soluna Samay.

Med TV-seernes ble altså sistnevnte kveldens store vinner.

Alexander Rybak var også sentral i pauseshowet i Aalborg lørdag. Eurovision-vinneren fra 2009 fremførte en Grand Prix-medley, bestående av blant andre Carolas "Fångad av en stormvind", Johnny Logans "Hold me now", Brødrene Olsens "Fly on the wings of love"og naturligvis "Fairytale". (ANB)

Artikkeltags