Dramatisk finale for Sonja

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Til tross for omfattende sikkerhetskontroll under EuroSong-finalen i 1986, klarte en kvinne å kaste illeluktende væske mot det kongelige følget.

DEL

Hele den daværende kronprinsfamilien var til stede under Grand Prix-festlighetene i Bergen. Da de ankom Grieghallen i forbindelse med finalen, ble kronprinsesse Sonja truffet i hodet av væsken, som trolig besto av en blanding av olje, pepper og vann. Kvinnen som kastet, ble umiddelbart pågrepet av politiet.

Til tross for den ubehagelige opplevelsen, valgte kronprinsfamilien å følge finalen fra salen i Grieghallen. Etter en rask pause for å fjerne det verste oljesølet fra hår og ansikt, kunne kronprinsesse Sonja og resten av familien innta sine plasser uten at den direkte TV-overføringen ble forsinket.

Daværende politimester i Bergen, Oscar Hordnes, kunne dagen etter finalen berolige bergenserne med at kvinnen hadde handlet på egen hånd og at hun ikke hadde politiske motiver for handlingen. Hun ble senere fremstilt for en psykiater.

Under EuroSong i Oslo Spektrum ti år senere representerte dronning Sonja kongefamilien alene under finalen. Og da sørget et enda bedre sikkerhetsopplegg for at ikke noe ureglementert skjedde ved dronningens ankomst. (ANB-NTB)

Artikkeltags