Får to MGP-sjanser

Silje Nymoen er klar for neste års Grand Prix-sirkus med ikke mindre enn to låter.

Silje Nymoen er klar for neste års Grand Prix-sirkus med ikke mindre enn to låter. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Silje Nymoen, alias Silya, står bak to av bidragene i neste års Grand Prix-sirkus.

DEL

Nymoen fikk sitt store gjennombrudd, både i Norge og Europa, med gruppa Multicyde på slutten av 90-tallet. Låter som «Not for the Dough» og «The Claptrap» lå i toppen av hitlistene i ukesvis.

I 2006 fikk multitalentet – som også har bakgrunn som danser – platekontrakt med Columbia Records. De siste fem årene har hun derfor hatt bopel i New York – og livnært seg som artist og låtskriver.

Nå er hun klar for Grand Prix-sirkuset med låtene «Euphoria» og «Shapeshifter». Den første skal hun fremføre selv.

– «Euphoria» er skrevet med tanke på mitt indre fyrverkeri, hvor mye jeg elsker det jeg gjør, og at man nesten går inn i en ekstase gjennom musikken, sier Silya.

«Shapeshifter» er skrevet av Nymoen, men skal i MGP-finalene framføres av Rikke Normann.

– «Shapeshifter» er en energisk festlåt hvor jeg får vist det norske folk den andre siden av meg. Jeg er jo schizofren musikalsk sett, med en A- og en B-side. I MGP 2011 fikk det norske folk se B-siden, i 2012 får de en mer sprelsk versjon av meg – den gærne A-siden, sier Normann.

Sammen med Åste Sem sang hun seg til MGP-finalen tidligere i år med låten «Not that easy (ah-åh ah-åh)». Nå skal Normann stå alene på scenen.

Låtskriver Nymoen gleder seg å få sjansen til å vise fram to låter i MGP.

– Det betyr at flere får høre hva jeg driver på med. Musikkbransjen er veldig uberegnelig, og jeg har vært med på mange ned- og oppturer, så jeg vet at man må hoppe på sjanser når man får dem. Og en MGP-sjanse lar man ikke glippe, sier hun.

MGP-general Per Sundnes er glad for å ha den USA-baserte artisten og låtskriveren med på laget.

– Vi har lenge ønsket Silya inn i konkurransen. Vi har fulgt henne nøye etter at hun emigrerte til New York for seks år siden og har villet importere henne tilbake. Silya er en sjelden kombinasjon av både sanger, låtskriver og danser – så forvent et forrykende show, sier han – og tilføyer:

– Da Silya sendte inn to låter, var det naturlig å spørre en vokalist som Rikke om hun ville fremføre den ene. «Shapeshifter» er en krevende opptempo-låt som krever sin kvinne. Rikke er jo selv låtskriver og har nå fått satt sin signatur på låta, så dette blir bra.

Sundnes forventer seg «Girl Power».

– Dette er jenter med ikke bare bein, men jern i nesa. De kommer begge til å levere til den store gullmedaljen, så dette kan bli hard konkurranse, sier han. (ANB)

Artikkeltags