Kaller MGP-deltakelse galskap

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det britiske boybandet Blue stiller i Melodi Grand Prix. Det er ikke alle like begeistret for.

DEL

Nylig ble det klart at boybandet, som tidligere har gjort stor suksess blant annet sammen med Elton John, skal representere Storbritannia i årets internasjonale Grand Prix-finale i Düsseldorf.

Blue, som ble oppløst i 2005, kom sammen igjen i 2009. Nå skal bandet profilere seg på ny gjennom verdens mest sette TV-program. Gruppas tidligere manager Daniel Glatman er imidlertid uhyre skeptisk.

Tar til motmæle

Han mener bestemt at Blue må vinne i Düsseldorf 14. mai for å bevare sitt rykte.

– Alt annet vil legge ryktet i grus. Det er som om Lewis Hamilton (verdensmester i formel 1) skulle stilt opp i go-cart – han ville blitt voldsom favoritt. Samtidig er det en fare for å tape. Hvorfor ta den risikoen? Det er galskap, sier han til The Guardian.

Gutta i bandet tar imidlertid til motmæle mot kritikken.

– Det har vært mye negativitet, men alt vi ber om er at folk venter til de har hørt sangen. Vi mener det er en av de beste i Eurovision Song Contest på lang tid, sier Duncan James.

– Alle har rett til sin egen mening. Selvfølgelig er vi uenige med han. Vi mener dette er det beste springbrettet for oss, sier bandkollega Simon Webbe – og peker på at 125 millioner mennesker ser den internasjonale Grand Prix-finalen.

Blus trøst

Boybandet kan i det minste trøste seg med to ting. For det første trenger de ikke bekymre seg for å måtte gjennom en semifinale. Storbritannia har direkteplass til finalen som følge av sine betydelige årlige bidrag til Den europeiske kringkastingsunionen.

For det andre skal det ikke mye til for å gi Storbritannia en Grand Prix-opptur. De siste årene har britene nærmest hamstret jumboplasseringer – sist da Josh Dubovie endte helt sist i Telenor Arena for ett år siden.

Storbritannia har ikke vunnet sangkonkurransen siden Katrina and the Waves gikk til topps med «Love shine a light» i 1997.

PS! Blue solgte millioner av plater tidlig på 2000-tallet og huskes spesielt for Elton John-duetten «Sorry seems to be the hardest word». (ANB)

Artikkeltags