Norge endte sist!

Tooji

Tooji

Artikkelen er over 5 år gammel

Svenske Loreen vant årets Eurovision Song Contest med låten «Euphoria». Se video!

DEL

Tooji kom på siste plass i finalen.

– Jeg elsker dere så høyt. Takk for at dere har trodd på meg, jeg kunne aldri klart det uten dere, sa Loreen med en stor hvit blomsterbukett i hånden.

Hun fikk hele 372 poeng i lørdagens finale i Baku som skal ha blitt sett av 120 millioner TV-seere. Med 17 tolvere slo hun rekorden til Alexander Rybak som fikk 16 tolvere i 2009.

Se opptredenen til Loreen og Tooji nederst i saken!

Første gang på 13 år

Det er første gang på 13 år at Sverige vinner eurovisionfinalen. Sist gang var det også en kvinne som sikret seieren til svenskene. Charlotte (Nilsson) Perrelli og «Take me to your heaven» vant i 1999.

– Jeg er så himla glad. Glad for så himla mye. Elsker mitt team som jeg jobber med, jeg hadde ikke vært her uten dem, sier Loreen til svenske SVT.

Loreen var storfavoritt til å vinne finalen og ble hyllet av utenlandske, inkludert norske eksperter. Hun har tidligere deltatt i Idol og dubbet i en surfefilm, ifølge NRK. Sverige fikk stemmer fra alle land lørdag kveld, bortsett fra Italia.

– Jeg tror aldri jeg har vært så nervøs noen gang. Før vi kom hit ut i arenaen i dag gikk jeg 60 ganger i ring rundt svømmebassenget på hotellet vårt, sier den svenske Melodifestival-sjefen Christer Björkman som er på plass i Baku til NRK.

Tooji helt sist

– Gratulerer Sverige! Vi har godt humør og skjønner jo at vi ikke traff musikalsk i Europa. Vi kunne ikke gjort noe annerledes og er fornøyd med innsatsen, sier Tooji til NTB.

Det ble ikke den store bursdagsgaven som Tooji hadde håpet på lørdag kveld. Norges håp i årets eurovisionfinale havnet på bunnen med skuffende sju poeng.

Tooji, som var tolvte mann ut, høstet applaus etter å ha opptrådt med poplåten «Stay», men han var ikke alene om å levere på scenen.

– Vi tar det med fatning og et smil. Det fikk ikke veien i år, men jeg er uansett veldig stolt av Tooji og danserne. De leverte et topp show, sier prosjektleder Stian Malme i NRK til NTB.

Se Loreens opptreden her:

Her er Tooji i finalen:

Artikkeltags