Stella tok til tårene

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Stella Mwangi kom seg ikke til lørdagens finale i Grand Prix. Tekniske problemer kan ha ødelagt.

DEL

Til tross for et jublende publikum og dansende tyske funksjonærer holdt det ikke til finaleplass for Stella og resten av «Haba haba»-gjengen.

HØR ALLE ÅRETS LÅTER!

Det var nervepirrende til siste slutt da de ti finalelandene ble lest opp, men Norge og «Haba Haba» ble aldri nevnt og dermed er eventyret i Düsseldorf over.

I forkant av semifinalen var «Haba Haba» blant favorittene, men det holdt overraskende ikke til en finaleplass.

– Kjempeskuffet

Det var en tydelig beveget Stella Mwangi som møtte det norske pressekorpset utenfor bussen sin like før klokka 01.00 natt til onsdag.

– Nå skal jeg fokusere på det nye albumet som kommer, og jeg skal fortsette å smile og nyte dette øyeblikket selv om jeg ikke gikk videre, sier «Haba Haba»-sangeren.

Stella klarte likevel ikke å holde tårene unna, og viser at hun er skuffet og lei seg etter det overraskende semifinaleresultatet.

Fortsetter å jobbe

– Jeg har gjort det beste jeg kunne. Dette er en konkurranse, men i kveld var det ikke min konkurranse. Egentlig føler jeg meg som en vinner uansett fordi vi har gjort alt vi kunne, sier Lillestrøm-jenta

– Hva tenker du om veien videre?

– Jeg kommer til å fortsette, jeg vil jobbe for å komme høyt opp.

Nå er det skuffelsen og sjokket som preger den norske Grand Prix-delegasjonen i Düsseldorf, men Stella prøver likevel å fokusere på det positive.

– Det varmer at jeg har vært en favoritt blant fansen.

– Betyr det at fansen er litt utakt med resten av Europa?

– Det er det vanskelig å svare på, sier Stella.

Får støtte av Rybak

– Jeg føler ikke at Stella kunne gjort noe annerledes, sier Alexander Rybak til rb.no etter at sjokket har lagt seg litt.

– Jeg ble litt satt ut da hun ikke gikk videre, jeg synes framføringen hennes var magisk og jeg håper det er det hun tenker på nå, sier den tidligere MGP-vinneren.

– Det antydes på twitter og andre medier at hun sang surt i begynnelsen?

– Det hørte ikke jeg, og jeg har absolutt gehør.

Lyden kan ha falt ut

Ifølge Eurovisjonsjef John Ola Sand har det vært tekniske problemer med lyden under deler av Grand Prix- sendingen sier eurovisjon sjef John Ola Sand.

– Det er for tidlig å si noe sikkert, men vi har hørt at lyden skal ha falt ut i Spania. Vi vet ikke om det er i hele spania eller deler av spania, sier Sand som ikke utelukker at dette kan skjedd under Stella sin framføring.

– Dette vil vi få sikre svar i morgen, sier han.

Farvel Düsseldorf

Sammenlignet med generalprøvene var kveldens «Haba Haba»-framføring et steg tilbake, og det kan ha vært avgjørende for at Stella ikke ble stemt fram av det Europeiske publikumet.

MGP-generalen Per Sundnes har hele tiden vært sikker på at Stella ville komme langt i årets internasjonale fine og har gått med en Rybak-følelse hele uka.

– Vi har bygget opp et ekstremt godt team runt Stella. Det har vært harmioni hele veien, sa Sundnes til Romerikes Blad tidligere i uka.

Per Sundnes har ikke vært alene i å utrope Stella som en av favorittene.

BBCs kommentator utnevnte henne til en av favorittene til finalen og Aftonbladets kommentator Tobbe Ek hadde en seiersfølelse da han hørte «Haba Haba».

Likevel holdt det ikke til topp ti.

Var spent

De fleste var sikre på finaleplass i forkant av kveldens semifinale, men så enkelt viste det seg ikke å være.

Rett før resultatene ble avslørt la ikke Stella skjul på at hun satt spent i Green Room.

– Herregud! Dette er så ufattelig spennende, det er mange fine låter å kjempe mot, skrev hun på en SMS.

Til tross for at det ble et litt for raskt farvel med Grand Prix-eventyret har Stella hatt det fantastisk den siste uka.

– Å synge for Nelson Mandela var fantastisk, men dette er galskap, sa en oppglødd Stella backstage.

Disse gikk videre: Finland, Serbia, Russland, Sveits, Georgia, Ungarn, Litauen, Hellas, Aserbajdsjan og Island

Artikkeltags