Åpner privat bilmuseum

71 år gamle Rolf Wee har åpnet et privat bilmuseum.

71 år gamle Rolf Wee har åpnet et privat bilmuseum. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Et bilmuseum med 140 kjøretøy samt et russisk jagerfly er åpnet i Tysvær i Rogaland.

DEL

I sommermånedene vil den 71 år gamle Rolf Wee la alle interesserte få se den omfattende samlingen av eldre kjøretøy i et 3.000 kvadratmeter stort lokale på Frakkagjerd utenfor Haugesund.

Samlingen inneholder blant annet 80 lastebiler og mange eldre personbiler. Kjøretøyene har han selv kjøpt og pusset opp. Hver eneste bil og lastebil er i kjørbar stand.

Den eldste er en Citroen fra 1922 som Wee kjøpte i Tyskland i begynnelsen av 1970-tallet. Fra 1950- og 60-tallet har Wee kjøretøy fra alle de største merkene, så som Bedford, Chevrolet og Dodge. Russiske merker var ikke uvanlig før i tiden, og er i utstillingen representert i form av biler fra Volga, Lada og Popeda. Samlingen inneholder også en rekke traktorer, brannbiler, taxier og motorsykler, samt et russisk jagerfly fra 1974.

– Hvor mange hundretusener av timer jeg har lagt ned i denne samlingen, aner jeg ikke. Biler og lastebiler har vært min jobb og hobby helt siden jeg startet Rolf Wee Transport i 1958, som 18-åring. Nå ønsker jeg å gi alle interesserte muligheten til å se kjøretøyene, sier Wee. (ANB-NTB)

Artikkeltags