Bilfolket vil ha sykkelveier

Rune Gjøs i Syklistenes Landsforening ga i november i fjor ros til rødgrønne politikere som fant ekstramillioner til gang- og sykkelveier. Fra venstre: Anne Marit Bjørnflaten (Ap), Hallgeir Langeland (SV) og Janne Sjelmo Nordås (Sp). Disse veiene er også til glede for mange bilister.

Rune Gjøs i Syklistenes Landsforening ga i november i fjor ros til rødgrønne politikere som fant ekstramillioner til gang- og sykkelveier. Fra venstre: Anne Marit Bjørnflaten (Ap), Hallgeir Langeland (SV) og Janne Sjelmo Nordås (Sp). Disse veiene er også til glede for mange bilister. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sju av ti NAF-medlemmer ønsker seg flere sykkelveier.

DEL

Krangelen mellom bilister og syklister ser ut til å avta. Nå viser en ny undersøkelse i regi av Norges Automobil-Forbund (NAF) at medlemmene faktisk støtter det syklistene har etterlyst lenge – flere sykkelveier.

– Dette beviser at vi jobber etter medlemmenes ønsker. Økt satsing på sykkelveier er viktig for NAF, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

56 prosent av de spurte kvinnene mener det er svært viktig å bygge flere sykkelveier, mens den samme andelen hos mennene er 46 prosent.

– Kvinner er generelt mer opptatt av sikkerhet for myke trafikanter. Antagelig spiller nok trafikksikkerheten for barn på sykkel inn når flere kvinner mener at økt satsing på sykkelveier er svært viktig, sier Sagedal.

Verd å merke seg er også at de som kjører de såkalte «billigmerkene» laget i Sør-Korea og Japan etterlyser flere sykkelveier enn de som kjører europeiske biltyper. (ANB)

Artikkeltags