Blåser i dårlig sommervær

Sommeren har ikke vært cabriolet-vennlig så langt, noe en våt Benny Christensen bekrefter.

Sommeren har ikke vært cabriolet-vennlig så langt, noe en våt Benny Christensen bekrefter. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

... og kjøper bil uten tak! Her er de mest populære.

DEL

[Broom.no] Vinteren er lang og sommeren er kort. Og når først sommeren er her så er været tidvis svært variabelt. Det gjør cabriolet til et aldri så lite overskuddsfenomen her i Norge.

Allikevel er det en liten økning i salget av de toppløse bilene hittil i år i forhold til fjoråret. 307 i fjor, kontra 331 i år er tallene for første halvår.

Synes knapt i trafikken

Det gjør at de glade sommerbilene knapt synes i trafikkbildet. Så lite som bare 0,5 prosent av nybilsalget i Norge er en cabriolet.

Det er faktisk litt rart at tallet er såpass lavt. En del av disse bilene har jo foldbart ståltak. De som ikke har dette, har stort sett vinterisolert kalesje og skikkelig bakvindu i glass med varmetråder. Det burde med andre ord ikke by på den helt store utfordringen å bruke disse bilene året rundt.

Men - noen kjøper altså. Her er de mest solgte så langt i år.


1: VW Golf cabriolet, 62 stk.

VW-importøren hadde en ganske klar målsetning med VW Golf Cabriolet, som etter flere års fravær ble gjenintrodusert på høsten i fjor. Den gikk ubeskjedent nok ut på at dette skulle bli Norges mest solgte cabriolet - og slik ble det altså.

I alle fall etter halvkjørt «løp». Om erkerival Mazda MX5 klarer å ta igjen forspranget på åtte biler i løpet av høsten, gjenstår å se.

Dette skrev i da vi kjørte Golfen i fjor sommer: «VW Golf er gode og velkjørende biler, med en høy grad av opplevd kvalitet. Det er slett ikke uten grunn at dette er Norges mest solgte bil. Den blir ikke noen dårligere om man kapper bort taket. Det du mister av praktiske egenskaper vinner du igjen på sjarm».

2: Mazda MX-5, 54 stk.

I over 20 år har denne billige, driftsikre og morsomme roadsteren vært med oss. For øvrig verdens mestselgende cabriolet. Nå har den riktignok blitt skjøvet ned fra førsteplassen av VW Golf her hjemme i år, men fortsatt har 54 lykkelige nordmenn hentet seg ut en ny MX-5 så langt i 2012.

Dette skrev vi da testet den tidligere i sommer: «MX-5 egner seg ypperlig til småkjøring, og elsker svingete bakveier. Fullt så sjarmerende er det ikke på motorveien – der vinden etter ikke altfor lenge blir ganske slitsom. Selv med ståltaket oppe er det en del støy i coupeen – men så snakker vi jo også om en roadster da.

Men fullt så hvass i svingene som jeg hadde ventet er den ikke – den kunne enda vært hakket mer sportslig».

3: Mercedes SLK, 27 stk:

Mens både Golfen og Mazdaen er forholdsvis billige og folkelige biler er bilen på tredjeplass noe dyrere og mer eksklusiv. Der finner vi nemlig Mercedes SLK.

Dette er en bil som byr på både mer motor, heftigere ytelser og langt mer status og drømmefaktor enn de to på plassene over.

SLK kom allerede i 1996 og ble raskt en suksess. Nå er det tredje generasjon som står hos Mercedes-forhandlerne.

Prisene starter på så vidt over en halv million kroner og 27 nordmenn har sikret seg et eksemplar av denne godbiten så langt i år.

Artikkeltags