Ble kvestet i livsfarlig lek

En hjemmesnekret rullestolrampe er nødvendig for at Kristoffer Hansen skal kunne komme seg inn og ut av huset på egenhånd.

En hjemmesnekret rullestolrampe er nødvendig for at Kristoffer Hansen skal kunne komme seg inn og ut av huset på egenhånd. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kristoffer Hansen ble hardt skadd etter det som kan har vært den livsfarlige bil-leken «hilsing».

DEL

«Trafikkulykke, Bjerkvik. Politi, ambulanse og brannvesen sendt til stedet etter melding om trafikkuhell mellom to kjøretøy omtrent 1 kilometer sør for Bjerkvik i retning Narvik. To personer i hver bil som alle er sendt til Narvik sykehus. Ingen skal være livstruende skadet. En av bilene skal ha vært over i feil kjørefelt da uhellet inntraff. Førerkortet til denne personen er beslaglagt.»

Dette er loggen fra Midtre Hålogaland politidistrikt 25. juni klokken 23.05. For 16 år gamle Kristoffer Hansen fra Nordvågen var resultatet tre uker på sykehus. Ferien, føttene og bursdagsfeiringen ble ødelagt – grunnen kan være en livsfarlig lek.

Politiet mistenker at ulykken i Bjervik er et tilfelle av ungdomsleken «hilsing» - på amerikansk «chicken».

– Ungdommene svinger over i motsatt kjørebane og ser hvor lenge den andre tør å kjøre før vedkommende viker unna, forklarer stasjonssjef Terje Hanssen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Ulykken er et faktum når den ene kjører over i igjen motsatt kjørefelt for å unngå en frontkollisjon. Samtidig svinger førstemann tilbake i sin kjørebane.

Politiet mistenker to «hilse»-ulykker i år, den ene på Fagernesveien i vår, og den andre er nettopp ulykken i Bjerkvik i juni.

Moren til Kristoffer Hansen, Rigmor Helen Hansen, var ikke i tvil om at det var uvøren lek som forårsaket ulykken.

– Jeg er selvfølgelig bitter. Jeg skulle ønske at det var sjåføren av den andre bilen som lå her, og ikke Kristoffer, sa hun til Finnmark Dagblad i juni.

Ulykken på Fagernesveien ved havna er ferdig etterforsket, men ikke avgjort. Ulykken i Bjerkvik er fortsatt under etterforskning.

Les om de to venninnene Ida og Carina som opplevde «hilsing» torsdag og mer om Kristoffers sak i fd.no

Artikkeltags