Den store vinneren

VW Tiguan har mer enn doblet salget så langt i år.

VW Tiguan har mer enn doblet salget så langt i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

VW Tiguan har mer enn doblet salget så langt i år.

DEL

Det er fortsatt er full fart i bilsalget her til lands.

Blant bilmerkene fester Volkswagen nå grepet om førsteplassen, etter at Toyota var oppe og yppet seg i starten av året.

VW-suksessen skyldes meget bra salg av flere bilmodeller. Men særlig én skiller seg ut, nemlig kompakt-SUV-en Tiguan.

Ingen nyhet

Den har størst økning av samtlige biler inne på topp 20 av de mest solgte bilene så langt i år.

Så langt i år er økningen på 135,6 prosent. Det er et imponerende tall, kanskje særlig fordi denne modellen har vært med oss i flere år nå. Det er altså ikke snakk om nyhetens interesse.

Ekte folke-vogn: Les testen av Tiguan her:

Riktig produkt

– Tiguan har riktignok fått en facelift ganske nylig, men dette er nok først og fremst et resultat av veldig riktig produkt – kombinert med et forhandlernett som virkelig er i flytsonen, sier Broom-redaktør Knut Skogstad.

– Hva legger du i riktig produkt?

– At dette er en bil som passer nordmenn som hånd i hanske. Stor nok til å duge som familiebil for de fleste av oss, samtidig som den har kompakte mål og på ingen måte er prangende. Kombinasjonen dieselmotor og automat er naturligvis på plass. Og VW kan tilby veldig mye utstyr, det gir muligheten til å skreddersy bilen etter egne ønsker.

Nye kunder

– Tiguan er kanskje ikke noen spennende bil, men den er veldig gjennomført og har ingen klare svakheter. Vi ser at den blant annet henter en god del kunder som tidligere har kjørt japansk bil i denne klassen.

Samtidig kan det nok tenkes at den også stjeler litt Passat-salg. Nå er det nemlig bare noen titalls biler som skiller de to på statistikken. Mens lillebror Golf troner på en helt suveren førsteplass, sier Knut.

Smart tenkt: Her kan du lese testen av Passat Alltrack

BMW-suksess

Blant øvrige biler som gjør det bra er det også verdt å merke seg en annen SUV, denne gangen i atskillig høyere prisklasse enn Tiguan.

BMW X3 har en økning på 95,7 prosent så langt i år. Her er det snakk om ny modell – og den har virkelig truffet bilkjøperne hjemme.

Også Toyota Yaris har et meget bra salgsår så langt, her er økningen på 87,1 prosent.

Imponerende SUV: Les testen av X3 her

Disse har minus

Hva så i andre enden? Bilmodellen som bremser mest er Mitsubishi ASX. Fjorårets store komet har dabbet kraftig av så langt i år, minus 50,6 prosent, det gir 13. plass på modellstatistikken.

Volkswagen Polo faller 32,1 prosent, mens Ford Mondeo har et minus på 22,4 prosent. Her svarer Ford-importøren akkurat nå med en veldig gunstig kampanje på denne modellen. Tosifret minustall er det også for Toyota Auris (- 15,3 prosent). Nissan Qashqai (- 12,0 prosent) og VW Golf (- 12,2 prosent).

Se alle tallene – vinnere og tapere – på broom no her.

Artikkeltags