Denne gikk til topps

Denne nykommeren føk forbi alle konkurrentene og tok topplasseringen i årets store undersøkelse av britiske bileieres tilfredshet.

Denne nykommeren føk forbi alle konkurrentene og tok topplasseringen i årets store undersøkelse av britiske bileieres tilfredshet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nykommer stormet rett til topps i den prestisjetung undersøkelsen.

DEL

Hvert år gjennomfører det britiske nettstedet Whatcar.com sammen med velrenommerte JD Power en undersøkelse av britiske bilkunders tilfredshet. I denne undersøkelsen handler det om biler mellom ett og tre års alder, denne gang i praksis biler som er førstegangsregistrert mellom januar 2009 og desember 2010.

Biler i ti forskjellige klasser undersøkes, 118 modeller fra små bybiler og opp til store SUVer.

18.000 bileiere har besvart spørsmålene i årets online-undersøkelse, og de har oppgitt at deres erfaringer baserer seg på intet mindre enn til sammen 580 millioner kjørte kilometer med de aktuelle bilene.


Nykommer rett til topps

Kia Sportage: Nettstedet Whatcar.com antar at det er kombinasjonen av gode garantier, bra utstyrsnivå og konkurransedyktig pris som ga Kia Sportage topplasseringen i årets undersøkelse.

Selv om ting hele tiden er i forandring, pleier resultatene fra år til år å være sammenlignbare. Det er de nok stort sett fremdeles, men Whatcar.com avslører at sammenlagtvinneren i år kom som en liten bombe på de som summerte opp resultatet av undersøkelsen.

Nettstedet Whatcar.com antar at det er kombinasjonen av gode garantier, bra utstyrsnivå og konkurransedyktig pris som ga Kia Sportage topplasseringen i årets undersøkelse. Kia Sportage: Nettstedet Whatcar.com antar at det er kombinasjonen av gode garantier, bra utstyrsnivå og konkurransedyktig pris som ga Kia Sportage topplasseringen i årets undersøkelse.

Rett ut fra intet kom nemlig kompakt-SUVen Kia Sportage og la beslag på gullplassen med en score på 83,8 prosent. Våre britiske venner ser ut til å anse det som like overraskende at Sportagens første visitt på lista skulle føre til en topplassering som at det faktisk er en bil i SUV-kategorien som går til topps.


«Mye for pengene»

Syv års garanti har nok hatt noe med saken å gjøre, men Sportage hadde flere fortrinn som nok har ført den til topps – faktisk som den eneste bilen i undersøkelsen som har scoret fem stjerner i alle kategorier, fra pålitelighet til driftskostnader og kundebehandling, slår de fast.

Mye utstyr og konkurransedyktig pris er andre stikkord som nevnes som bakgrunn for Sportagens imponerende race til topps på statistikken. ”Den ser bedre ut enn andre SUVer, og koster mindre enn de fleste”, sier en typisk respondent i undersøkelsen.

Etter Kia Sportage på resultatlisten kommer en bilmodell som er på hjemmebane – Jaguar XF plasserer seg tett etter Kia Sportage med 83,4 prosent score, og hopper med det solide 15 plasseringer opp fra fjorårets liste.


Jaguar beste produsent

Jaguar vant for øvrig den separate kåringen av beste produsent, foran Lexus, Skoda, Honda og Mercedes-Benz. Jaguar XF: En sjelden gjest på enhver bilstatistikk i Norge - men i hjemlandet er Jaguar XF virkelig å regne med. I år ble den nummer to på modellstatistikken, og Jaguar ble kåret som vinner blant produsentene.

Jaguar XF: En sjelden gjest på enhver bilstatistikk i Norge - men i hjemlandet er Jaguar XF virkelig å regne med. I år ble den nummer to på modellstatistikken, og Jaguar ble kåret som vinner blant produsentene.

En sjelden gjest på enhver bilstatistikk i Norge - men i hjemlandet er Jaguar XF virkelig å regne med. I år ble den nummer to på modellstatistikken, og Jaguar ble kåret som vinner blant produsentene.

Tilbake til modellstatistikken: På de neste tre plassene finner vi Toyota Prius, Skoda Superb og Mercedes E-klasse. Skodaen er nykommer, mens det for både Prius og E-klasses del er snakk om to plasseringer opp i forhold til fjorårslisten.

Artikkeltags