El-biler selger ikke

i-MiEV er den eneste av trekløverbilene som vil bli produsert fremover. PSA-konsernet klarer ikke å selge elbilene.

i-MiEV er den eneste av trekløverbilene som vil bli produsert fremover. PSA-konsernet klarer ikke å selge elbilene. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Katastrofesalg gjør at produksjonen stoppes.

DEL

[Side3] De mest optimistiske har sett for seg en relativt snarlig overgang til en bilpark bestående av elektriske biler. I Norge går til og med salget av elbiler veldig bra grunnet gode subsidier.

Så langt i år har det blitt registrert 1972 nye elbiler her i landet, noe som er en økning på over 120 prosent fra samme tid i fjor, skriver side3.no.

Men dette betyr på ingen måte at elbiler så langt er noen suksess i et større perspektiv, og hvor dårlig det står til kommer det nå meldinger på fra Mitsubishi.

Selskapet har utviklet den mye omtalte i-MiEV-bilen som har vært en salgssuksess her i landet, og som også kommer i utgaver der det står merkene til Peugeot og Citroën på panseret. De to søsterbilene som selges av det franske PSA-konsernet er praktisk talt identiske som Mitsubishi-utgaven, og lages til og med på samme fabrikk i Japan.


Elendig salg

Men salget av disse bilene har altså ikke vært noen overveldende suksess. I Norge opplevde vi rundt årsskifte en priskrig på bilene, som gjorde at de falt rundt 50.000 kroner i pris - og i resten av verden selges det heller lite.

Nå melder PSA og Mitsubishi at produksjonen av de to franske utgavene av bilen stoppes. I første halvår i år ble det solgt 935 C-Zero og 852 iOns i hele Europa,. Det er altså snakk om like mye som totalmarkedet i lille Norge.

– Det er snakk om at PSA tilpasser ordremengden etter etterspørselen, sier en Mitsubishi-talsmann til Automotive News Europe.

Produksjonen settes formelt bare på vent, men det er ikke klart når den eventuelt skal startes opp.


Ikke den suksessen en hadde håpet på

I 2010 var målet at det skulle lages 100.000 biler, men så langt er det ikke solgt mer enn 28.000 biler på verdensbasis for de tre bilene til sammen.

– Produksjonen er lavere enn det vi hadde håpet på, sier talsmannen.

Avgjørelsen om å stoppe produksjonen av de to modellene skal ikke påvirke samarbeidet de to konsernene har for å lage en elektrisk versjon av Peugeot Partner og Citroën Berlingo.

Artikkeltags