En omkom annenhver dag

UP-sjef Runar Karlsen (t.v.), justisminister Knut Storberget og samferdelsminister Magnhild Meltveit Kleppa presenterte det nye narkometeret.

UP-sjef Runar Karlsen (t.v.), justisminister Knut Storberget og samferdelsminister Magnhild Meltveit Kleppa presenterte det nye narkometeret. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I snitt har det denne sommeren omkom ett menneske i trafikken annenhver dag, ifølge tall fra Utrykningspolitiet.

DEL

– Sommermånedene er en høyrisikoperiode i trafikken, sier sjefen for Utrykningspolitiet (UP), Runar Karlsen til TV 2.

Han mener at dette er et for høyt tall.

– Selv om det tallet er lavere enn i fjor må vi jobbe videre med å få ned alvorlige trafikkulykker, sier han.

Ofte er høy fart en medvirkende årsak til de alvorligste ulykkene.

– Vi ser at farten øker på sommeren, sier Karlsen som opplyser at høy fart er årsak til rundt 50 prosent av dødsulykkene.

Og unge mennesker mellom 18 og 24 år er overrepresentert i dødsulykkene, og på statistikken over dem som grovt bryter fartsgrensene.

– 91 prosent av de som kjører av seg førerkortet på grunn av høye hastigheter er menn, og over 30 prosent er unge menn mellom 18 og 30 år, sier Karlsen.

UP overvåker trafikken på norske veier. Her forsøker de å luke ut de verste fartssynderne, og de som har annen aggressiv kjøreatferd. I tillegg blir alle kontrollert for rus og bilbeltebruk.

– Det er de faktorene det hjelper å kontrollere i forhold til å få ned antall alvorlige ulykker, sier Karlsen. (ANB-NTB)

Artikkeltags