En trendy livsstil

Caravanmessen er åpen fra torsdag til og med søndag.  Har du 1 251.100 kr kan du kjøpe denne romslige bobilen fra Rapida.

Caravanmessen er åpen fra torsdag til og med søndag. Har du 1 251.100 kr kan du kjøpe denne romslige bobilen fra Rapida. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Caravanmessen på Lillestrøm åpnet torsdag. Den er spekket med teknisk avanserte bobiler og campingvogner.

DEL

Torsdag åpnet den årlige Caravanmessen på Lillestrøm, og her vil publikum kunne ta del i den største mønstringen av camping og caravan noensinne i Norge. Messen, som varer til og med søndag, er fri for grilldresser, men er i stedet fylt opp med teknisk avanserte bobiler og vogner.

Trendy livsstil

At denne livsstilen er trendy, viser salgstallene som Opplysningsrådet for veitrafikken kan presentere: Det var ved utgangen av august i år registrert 35,5 prosent flere bobiler enn til samme tid i fjor. Også salget av campingvogner øker, oppgangen er på 3,4 prosent.

– Det er flere grunner til denne økningen. Kvaliteten og komforten både på telt, bobiler og vogner har økt betydelig de senere årene. Stadig flere kombinerer en aktiv livsstil, det være seg golf, ski eller sykkel, med campingvogn eller bobil, sier Konrad Sel, daglig leder av Caravanmessen.

Dobler innbyggertallet

Uten sommerens campingturister ville for eksempel ikke Larvik kommune maktet å holde ferieparadiset Stavern helårsåpen.

– Mange forretninger ville ikke klart seg uten omsetningen sommergjestene legger igjen i løpet av noen få uker, og mange av de showene Larvik er blitt så kjent for ville ikke hatt livets rett, sier Hege Voll Midtgaard, prosjektleder i Opplev Larvik, til Motor.

– I juli dobles innbyggertallet i Larvik fra 40.000 mennesker til 80.000. Økningen skyldes i liten grad hotellovernattinger og hyttefolk. Det er først og fremst campingfolket som sørger for veksten, sier Voll Midtgaard om betydningen av denne næringen. (ANB)

Artikkeltags