Grei hjemtur for de fleste

Pinsetrafikken andre pinsedag har forløpt overraskende smertefritt.

Pinsetrafikken andre pinsedag har forløpt overraskende smertefritt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Pinsetrafikken andre pinsedag har forløpt overraskende smertefritt.

DEL

Det ble meldt om køer på E18 i Vestfold på formiddagen, men mandag ettermiddag er det lite kø over hele landet.

Vanligvis er det tett trafikk på alle de store innfartsårene til landets større byer når ferierende familier skal tilbake etter pinseferie, men i år er det annerledes.

– Jeg tror nok at været har hatt en finger med i spillet her. Folk har reist gjennom hele dagen og ikke ventet med å dra hjemover på ettermiddagen, sier trafikkoperatør Eirik Fredriksen i Vegtrafikksentralen Øst til NTB.

Riktignok er det betydelig trafikk på veiene over hele landet, men uten store forsinkelser og ingen stillestående trafikk å snakke om.

Til og med på E18 ved Larvik og Tønsberg er trafikken stabil selv om det stedvis er strekninger med nedsatt hastighet til 50 kilometer i timen og innsnevring av kjørebanen på grunn av veiarbeid.

Tradisjonelt sett er det veiene på Sørlandet, over Vestfold og hovedfartsårene inn mot Drammen og Oslo hvor køene oppstår.

– Det eneste stedet hvor det er tilløp til køer nå er på E18 ved Holmen inn mot Oslo. Ved Holtekilen er det tilløp til små køer, sier Fredriksen, som innrømmer at situasjonen er noe uvant.

– Vi venter litt mer kø utover kvelden, men dette er en veldig rolig pinsehjemfart fram til nå. Jeg kan ikke se noen klar tendens, trafikken er jevnt stabil og noe økende, men dette ser veldig bra ut, mener han.

Ulykker sørger for kø

I Midt-Norge er trafikken også veldig rolig mandag kveld.

– Trafikken flyter veldig greit når det gjelder hjemreisen fra pinsen, men på grunn av en trafikkulykke ved Horg kirke på E6 ved Melhus, er det en del kø der. Veien har vært stengt en stund, men nå er ett felt åpnet for trafikk med manuell dirigering slik at det vil løse seg opp etter hvert, sier trafikkoperatør Finn Bull i Vegtrafikksentralen Midt til NTB.

Nordmenn som har tilbrakt pinseferien i Sverige og som skal hjem via Svinesund, må regne med forsinkelser etter en trafikkulykke på E6 sør for Strömstad. Trafikken i retning mot Norge går svært sakte med lange køer etter at strekningen var stengt en periode etter ulykken og trafikken nå går kun i ett felt, melder NRK.

Rolig på Vestlandet og i Nord-Norge

Også i Hordaland meldes det om tett trafikk, men stort sett grei trafikkavvikling. Langs de store knutepunktene meldes det om noe kødannelse, men langt fra det som er vanlig i forbindelse med hjemfarten etter pinsen.

– Det er ingen store køer, men tett trafikk og litt ventetid på de større trafikknutepunktene som for eksempel Sandvikvåg-Halhjem, sier vaktoperatør Tore Tysse i Vegtrafikksentralen Vest til NTB.

– Det er tett trafikk også på E39 ved Ålgård i Rogaland, sier han.

Ved Vegtrafikksentralen Nord meldes det om stille og rolig trafikk mandag. I Nord-Norge har det ikke vært det fine pinseværet som har vært sør i landet den siste uken. På noen av fjellovergangene i høyereliggende strøk meldes det til og med om snøslaps og sluddbyger mandag kveld. (ANB-NTB)

Artikkeltags