Hammonds krasjkurs

Artikkelen er over 5 år gammel

Top Gear-gjengen tøffer stadig over på nye TV-program. Nå er det klart for et aldri så litt krasjkurs i regi av Richard Hammond.

DEL

Er det noen som har erfaring nok til å kunne kalle et program for Crash Course, er det nettopp Richard Hammond.

Programlederen hos BBC har nemlig opplevd tidenes krasj under innspilling av en episode av bilprogrammet Top Gear. I 2006 skulle den da 36 år gamle Hammond teste ut en jetdreven bil, men det gikk fullstendig galt. I rundt 450 km/t skar dragsteren ut av banen og tok noen voldsomme rundkast før den stoppet totalt vraket. Hammond ble alvorlig skadet, men slapp utrolig nok unna uten varige mén.

Svære maskiner

Nå kan alle bensinskaller glede seg til enda mer hestekrefter når den nye serien på BBC har norsk premiere 26. august. Crash Course går ut på at Hammond får noen dager til å lære seg å håndtere noen kjemper av maskiner.

– Vi er glade for å kunne tilby enda en særegen og original programserie til vårt globale publikum. Lanseringen av Richard Hammonds Crash Course er et fantastisk eksempel på vår forpliktelse om å bringe seere verden over tettere sammen, sier David Weiland, visepresident for program i BBC Worldwide.

Brannmann

Hammond går grundig til verks når han tester ut de største og tøffeste kjøretøyene verden har å tilby. Det være de mest voldsomme stridsvognene eller de aller største brannbilene som finnes (de på flyplassene).

– Jeg tester ut store kjøretøy, får noen dager på å lære alt om dem – og så er det eksamen. Jeg måtte for eksempel rykke ut med den utrolige kule brannbilen da alarmen gikk. Altså, jeg måtte skli ned stanga, på med hjelmen og hoppe i bilen. Alt på egen hånd, sier Hammond.

I løpet av programserien besøker han seks land, og på hvert sted får han tre dager på å lære seg å håndtere et utvalg av komplekse og farlige maskiner. Ikke bare skal han håndtere maskinene, men han skal også gjøre jobben som hører med. Til slutt vil et ekspertpanel avgjøre om han består utfordringen.

Hammond er ikke ukjent med utfordringer, og i tillegg til Top Gear som har besøkt Norge en rekke ganger har blant annet vært programleder for Planet Earth Live og Total Wipeout, en serie som har sin norske variant på TV Norge. Ikke overraskende handler det om nettopp utfordringer. Det kan snart Hammond alt om. (ANB)

Artikkeltags