Hamsuns bil skifter eier

Marie Hamsun fikk ingen hjelp av sin berømte mann til å få bagasjen på plass, i tablået som utspilte seg utenfor Hamsunsenteret torsdag.

Marie Hamsun fikk ingen hjelp av sin berømte mann til å få bagasjen på plass, i tablået som utspilte seg utenfor Hamsunsenteret torsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hamsunsenteret er i ferd med å sikre seg en svært spesiell og flott bil: Knut Hamsuns Buick fra 1933.

DEL

[Avisa Nordland] Med Marie Hamsun (Elin Eidsvik) bak rattet feide den staselige bilen inn foran Hamsunsenteret for å hente Knut Hamsun, gestaltet av Tor Valle. Et publikum på flere hundre applauderte spontant da de fikk vite hvilken spesiell bil det var snakk om.


Arrogant

De fikk også se at en sedvanlig arrogant forfatter satte seg rett bak i bilen, uten å etterkomme Maries bønner om hjelp til å få surret bagasjen på plass.

– Knut Hamsun selv kjørte aldri bil. Han brukte alltid Marie Hamsun som sjåfør, forteller ordfører Rolf Steffensen i Hamarøy til Avisa Nordlands nettutgave.


Godt kjørbar

Det er en interessegruppe bestående av Steffensen, direktør Bodil Børset på Hamsunsenteret, og veteranbilentusiast Roy Langwell, som i fellesskap har fått hånd om bilen til den verdenskjente Nobelprisvinneren. Hamsun eide bilen i årene fra 1933 til 1936.

Interessegruppen har jobbet en tid for å få finansieringen på plass slik at de kunne kjøpe bilen.

– Vi har fått en del lokale sponsormidler, men er foreløpig ikke helt i mål med finansieringen. Selgeren, Bjørn G. Johannessen, som er leder i Norsk Veteranvognklubb, har gitt oss litt tid for å ordne dette, forteller ordføreren til Avisa Nordlands nettutgave.

Han vil ikke ut med kjøpesummen, men betegner prisen som akseptabel. Bilen er registrert og i god kjørbar stand.

(ANB)

Artikkeltags