Helt Texas for Sverre

Sverre Isachsen hoppet av EM-sirkuset etter forrige sesong, og skal nå «frelse» USA når det kommer til rallycross. Til helga er det løp i Texas.

Sverre Isachsen hoppet av EM-sirkuset etter forrige sesong, og skal nå «frelse» USA når det kommer til rallycross. Til helga er det løp i Texas. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Europamester Sverre Isachsen skal nå vise seg fram på den legendariske banen Texas Motor Speedway.

DEL

Fire timer før IndyCar-løpet Firestone 550 flagges i gang lørdag skal Sverre Isachsen og de andre rallyførerne i Global Rallycross Championship (GRC) vise seg fram for det amerikanske publikummet i Texas.

Ovalbanen er en av de aller raskeste i USA, og med hastigheter godt over 300 km/t kan den enorme tilskuermassen forvente seg mye dramatikk – også når GRC-folkene «varmer opp» fire timer før hovedløpet.

– Startfeltet her i USA er knalltøft, og i helgen kommer også Liam Doran, som er en av toppførerne i EM, til start. Men jeg håper mine to teamkamerater Dave Mirra, Bucky Lasek og jeg skal kunne hevde oss med våre Subaru’er. Vi hadde en god test på Texas Motorsport Ranch på onsdag, og føler oss godt forberedt. Bilen er noe utbedret siden sist, sier Isachsen.

Kjører for pallen

For det gikk ikke helt som planlagt for den regjerende europamesteren i rallycross da det aller første løpet i den nystartede serien ble avviklet i Charlotte i slutten av mai. Først røk turboen, deretter sviktet en ventil i motoren. 41-åringen endte på 12.-plass, mens det tidligere rallyesset Marcus Grönholm skrev seg inn i historien som den aller første vinneren.

– Nå håper jeg vi unngår problemer, og da er målet å komme til A-finalen, og kanskje være med å kjempe om en pallplassering, sier KNA Eiker-føreren som er fabrikksfører i Subaru Puma Rallycross Team.

Fra NASCAR til IndyCar

Det første løpet var et forløp til serien NASCAR, og nå skal de altså vise seg fram for IndyCar-entusiastene. GRC satser hardt på å få fotfeste i bilens hjemland.

– Jeg elsker dette livet! USA passer meg bra, og det er gøy å være med på lanseringen av en helt ny sportsgren i dette landet. Det er store forhold, men mottakelsen vi har fått har vært helt enorm, sier Hokksund-mannen.

Isachsen og co. kan selvsagt ikke bruke ovalbanen når de skal kjøre rallycross, men arrangørene bygger en provisorisk bane foran den gedigne hovedtribunen som har plass til ufattelige 192.000 tilskuere. Banen inneholder to hopp og et alternativspor som blir vannet kontinuerlig slik at sporet skal bli glattest mulig. Rallycrossen kjøres 22.30 norsk tid, og vises på sportskanalen ESPN. (ANB)

Artikkeltags