Her kommer el-posten

MILJØVENNLiG: To trailere med postens nye El-biler sto parkert på Kirkeby i helga. En av bilene skal benyttes i Gjøvik.

MILJØVENNLiG: To trailere med postens nye El-biler sto parkert på Kirkeby i helga. En av bilene skal benyttes i Gjøvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Stort nærmere Postmann Pat kommer du vel ikke. De elektriske postbilene leveres nå landet rundt, og i helgen fikk Gjøvik sin.

DEL

[Oppland Arbeiderblad] Mange forbipasserende stusset over to trailere med små og røde postbiler som sto parkert på Kirkeby i Oppland i helga.

Mandag morgen var de reist, men en av bilene sto igjen i Gjøvik.

– Dette var elbiler som Posten etter hvert skal ta i bruk over hele landet. Det er en del av Postens miljøsatsing, forklarer driftssjef Hilde Dahl i Posten Gjøvik til Oppland Arbeiderblad sin nettutgave.

Traileren kom fra Spania og er i disse dager på vei for å levere de miljøvennlige bilene rundt om i landet. En av bilene skal snart altså benyttes på en eller annen postrute i Gjøvik-området.

– Når er foreløpig litt usikkert, men det blir nok ikke lenge til. Vi får se an litt hvilke ruter det kan være mest aktuelt å bruke den på. Noe opplæring av dem som skal kjøre den må vi også påregne, sier Dahl.

Innen 2015 skal Posten redusere Co2-utslippet med 30 prosent.

– Mer klimavennlige kjøretøy er et av midlene. Frem mot 2015 legger Posten opp til å erstatte 1300 fossilt drevne biler med elbiler, opplyser konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge. (ANB)

Artikkeltags