Dårlig nytt for Tesla-eiere

Tesla melder at planene om hurtigbytte av batteri er lagt på hylla.

Tesla melder at planene om hurtigbytte av batteri er lagt på hylla. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tesla-sjefen vil begrense bruken av gratis superladestasjoner.

DEL

[Side3]  Tesla-sjef Elon Musk overrasket mange da han annonserte at selskapet planla utrulling - og faktisk testing - av det som kunne være den endelige løsningen for rekkeviddeutfordringene til elbilene: Hurtigbytte av batteri.

Tanken var at en lang rekke Tesla-stasjoner langs veiene skulle tilby å bytte ut hele batteripakken i løpet av et par minutter.

Men nå melder Musk at denne planen er lagt på hylla.

I forbindelse med et investormøte var han klar på at dette var noe kundene rett og slett ikke ønsket.

- Hva vi har sett på vår tidlige testing, er at det er veldig få av de som er invitert til å prøve som faktisk gjennomfører et bytte. I første runde inviterte vi 200 kunder, og det var fire eller fem som faktisk ønsket å prøve det ut - og alle gjorde det bare én gang, sa Musk.

- Det er bare sånn at folk ikke bryr seg om batteribytter. Superladerne er raske nok, selv om du skal kjøre fra Los Angeles til San Francisco. Hvis du starter en tur klokken 9 på morgenen, så vil du innen du er kommet til lunsj ønske å stoppe, strekke på beina, gå på toalettet, ta litt mat og kaffe. Innen du er ferdig med det, så er bilen ladet og klar - og det er gratis. Så hvorfor skulle du da betale for et batteribytte? Det gir ingen mening, sa Musk.

- Basert på erfaringene, er det lite trolig at dette er noe vi kommer til å utvide i frsmtiden, med mindre noe spesielt skjer, sa Musk.

Samtidig ser det ut til at Musk ønsker å ilegge større begrensninger på bruken av nettopp selskapets gratis superladestasjoner.

- Det er i grunn gratis. Det er gratis langdistansekjøring hele livet. Gratis langdistansekjøring er hva superladerne skal tilby. Men nå ser vi at det er noen kunder som bruker laderne ganske aggressivt for lokal kjøring, og vi kommer til å gi dem en påminner om at det er greit å gjøre av og til, men at laderne er ment for de som kjører lange distanser, sa Musk.

Dermed gjør han det klart at det ikke er greit å bruke en lokal hurtigladestasjon som elbilens primære ladepunkt, men at disse er forbeholdt de som kjører så langt at strømpåfylling er nødvendig på veien.

Musk benyttet også anledningen til å komme med positive nyheter på investormøtet:  Ifølge Musk er nå leveransen av de første Model X-modellene bare "noen få måneder unna", og dermed kan det se ut til at de mange utsettelsene for modellen endelig er over. (ANB)

Artikkeltags