Denne blir 66.000 billigere

Ford lanserer en forhjulsdrevet utgave av familie-SUVen Kuga.

Ford lanserer en forhjulsdrevet utgave av familie-SUVen Kuga. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ny Kuga-variant for dem som ikke trenger 4x4.

DEL

[Broom.no] Ford Kuga er en av de mest velkjørende SUV-ene på det norske markedet. Modellen er inne i sin andre generasjon. Der den første for mange ble litt for trang og snau i bagasjerommet, er dagens modell blant de mer rommelige familie-SUVene.

Mer utstyr

Likevel har ikke Kuga-salget tatt av her hjemme. Bilen har vært overraskende langt nede på registreringsstatistikkene, men det håper Ford å kunne gjøre noe med når de nå lanserer en ny utgave med skikkelig priskutt. 

Kuga møter nemlig høsten med en helt ny innstegsmodell. For første gang blir bilen tilgjengelig med både for- og firehjulsdrift. Dermed følger Kuga trenden fra flere av konkurrentene. I denne klassen er det slett ikke alle kjøpere som føler at de trenger 4x4. Mange velger heller å «nøye seg» med forhjulstrekk.

For Kugas del betyr det at rimeligste modell nå går ned hele 66.000 kroner i pris. Det er differansen mellom det som har vært innstegsmodellen til nå, 120-hesters Kuga Trend med 4x4 og den nye modellen med samme motor, og forhjulstrekk. Til gjengjeld er dette en Titanium-utgave, det betyr i praksis at man får mer utstyrt inkludert i prisen.

Lyst på brukt Kuga? Her kan du lese mer om første generasjon

Ringer etter hjelp

Totalt består Kuga-serien av tre utstyrsvarianter: Trend, Titanium og Titanium X.
I tillegg til 2-litersmotoren med 120 hk,  inneholder motorprogrammet til Kuga  en 2-liters dieselmotor med 150 HK og 180 hk, og en 1.5-liters bensindrevet EcoBoost-motor med 182 hk.

Blant andre nyheter på 2016-modellen av Kuga er standardisering av DAB-radio, og at kommunikasjonssystemet SYNC 2 med 8-tommers berøringsskjerm blir tilgjengelig. SYNC 2 er Fords kommunikasjonssystem med enkel stemmestyring av sentrale funksjoner og handsfree betjening av telefonen.

Systemet inneholder også en nødhjelpsassistanse som er utviklet for automatisk å ringe opp den lokale redningstjenesten etter en ulykke - på riktig språk til det landet bilen måtte befinne seg i, og oppgi hvor bilen befinner seg rent geografisk.

Bilen finner restaurant og hjelper deg med å bestille bord

Ble imponert

– Kuga har slått meget godt an blant bilkunder rundt om i Europa, og vi er overbevist om at tilgjengeligheten av forhjulsdrift - og til svært konkurransedyktige priser - vil trekke til seg nye kunder i Norge, sier sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos den norske Ford-importøren.

Da vi testet dagens Kuga tilbake i januar 2013, konkluderte vi med at den kanskje var det beste SUV-kjøpet den gangen. Særlig lot vi oss imponere over komfort og kjøreegenskaper. Kupéen er også rommelig, mens bagasjerommet vokste 71 liter, til 492 liter.

Klikk her for å lese testen vår av Ford Kuga

Kommer snart: Stor SUV for de som vil snobbe litt ned

(ANB)

Artikkeltags