Denne får større rekkevidde

Fra neste år vil Nissan Leaf kunne leveres med et større batteri som gir 5 mil ekstra rekkevidde.

Fra neste år vil Nissan Leaf kunne leveres med et større batteri som gir 5 mil ekstra rekkevidde. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Du kan kjøre 50 kilometer ekstra.

DEL

[Nettavisen]  Nissan Leaf har vært en formidabel salgssuksess i Norge, men har i det siste mistet litt fotfeste etter at VW Golf kom i elbilversjon.

Nå gjør japanerne noe med dette, og melder nå at de nå gir nye kunder muligheten til å oppgradere batteristørrelsen fra 24 til 30 kWh.

50 km ekstra

Ifølge Nissan vil dette oppgradere rekkevidden fra dagens teoretiske 199 til 250 km på én lading.

- Denne milepælen er mulig takket være lanseringen av det nye 30 kWh-batteriet. Sammen med fornyet design, teknologi og tekniske detaljer, vil den nye 2016 modellen med lengre rekkevidde gjøre Leaf attraktiv for flere kundegrupper og være et reelt alternativ til biler med forbrenningsmotorer, skriver selskapet i en pressemelding.

Den nye batteripakken vil gjøre bilen 21 kg tyngre enn dagens versjon, men ellers er det ikke noen forskjeller mellom bilene. Nissan lover at bagasjekapasiteten og bakseteplassen blir den samme.

16.800 kr

Samtidig med det nye batteriet melder Nissan også at 2016-versjonen av Leaf vil få forbedringer i NissanConnect-systemet, som blant annet vil gjøre det lettere å søke opp ladestasjoner (og hvorvidt de er opptatt), og lenger batterilevetid fordi bilen kan forvarmes/nedkjøles.

Prisen for det større batteriet vil være 16.800 kroner høyere enn den vanlige modellen.

Med nyheten avkrefter samtidig Nissan tidligere spekulasjoner om at 2016-versjonen av Leaf skulle få 400 km rekkevidde. (ANB)

Artikkeltags