Derfor farges brua rosa

For sjette året på rad støtter Statens vegvesen Rosa Sløyfe-aksjonen ved å farge Kolomoen bru over E6 i Stange rosa.

For sjette året på rad støtter Statens vegvesen Rosa Sløyfe-aksjonen ved å farge Kolomoen bru over E6 i Stange rosa. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det handler om liv og død – og det er sjette gang det skjer.

DEL

[broom.no]  Fra og med torsdag 1. oktober og ut måneden blir Kolomoen bru over E6 i Stange farget rosa i mørket. For sjette året på rad støtter Statens vegvesen Kreftforeningen og Brystkreftforeningen sin Rosa Sløyfe-aksjon på denne måten.

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år. Målet med aksjonen er å vise solidaritet med de som rammes, øke kunnskapen om brystkreft og å gi støtte til brystkreftforskning og andre brystkreftprosjekter.

Årets tema er «å leve med uhelbredelig brystkreft».

Flere bygg lyssettes

I løpet av oktober farges Norge rosa ved hjelp av bedrifter, foreninger og privatpersoner som alle bidrar i kampen mot brystkreft. Brystkreftforeningen og Kreftforeningen arrangerer Rosa sløyfe-aksjonen i Norge og har gjort det siden 1999.

Tidligere er kjente bygg som Operahuset i Sydney og Eiffeltårnet i Paris lyssatt med rosa farge.

Her i Norge skjer det samme med flere byggverk. I Innlandet blant andre Hoff Kirke på Toten, Gamle Norges Bank på Stortorget i Lillehammer og Hotel Radisson Blu og Statoil Strandtorget i samme by. Videre med Kongsvinger festning og så vel Generalboligen som Rådhuset på Elverum. 

– En glede å støtte

– Rosa Sløyfe er en god sak vi er glad for å kunne støtte. I løpet av et døgn passerer i gjennomsnitt 12.400 biler Kolomoen, enten på E6 eller på rv. 3. Det vil si at i løpet av 31 oktoberdager vil de som kjører eller er passasjerer i totalt 384.000 biler se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid. Det betyr at mange på denne måten vil bli minnet om aksjonen, og det er bra, sier seksjonsleder i Statens vegvesen, Per Magnar Klomstad.

– Vi opplever at flere og flere ønsker å støtte opp om aksjonen. At Statens vegvesen har gjort det til en tradisjon å markere solidaritet med brystkreftrammede og deres familier på denne måten synes vi er fantastisk flott. Det er en symbolhandling det virkelig står respekt av, sier Berit Jevnaker, distriktssjef i Kreftforeningen Innlandet. (ANB)

Artikkeltags