– Dette er livsfarlig!

Dekkutrustningen var på ingen måte som den skulle ha vært.

Dekkutrustningen var på ingen måte som den skulle ha vært. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Turistbuss med sommerdekk var på vei til fjells med 20 personer om bord.

DEL

[Østlendingen] Da Statens vegvesen gjennomførte en større trafikkontroll av tyngre kjøretøy ved trafikkstasjonen i Løten i Hedmark, var resultatet, ifølge fagleder Geir Thomas Finstad i Statens vegvesen, nedslående.

Halvparten feil

– Vi gjennomførte en ganske omfattende kontroll, og den dekket de fleste områder. Både bremser, teknisk stand, samt kjøre- og hviletid ble kontrollert. Av totalt 30 kjøretøy ble halvparten stående igjen på grunn av ett eller annet problem, sier Finstad.

Selv kontroll resultatet var nedslående, er han fornøyd med kontrollen.

– Vi er godt fornøyd med å få luket ut farlige førere og kjøretøy fra trafikken, sier han.

Vinterturister

I løpet av kontrollen ble en utenlandsk buss stanset. Den var utrustet med kun sommerdekk og var på veg til «snøhullet»Trysil da den ble stanset.

Faglederen hos vegvesenet legger ikke skjul på at han blir betenkt.

– Vi vet ikke helt hvorfor sjåførene handler som de gjør. Om de er motivert av økonomi eller andre ting. De tar uansett en risiko og setter både eget og andres liv i fare. Vi skjønner ikke hvorfor noen velger å handle slik, kommenterer Finstad.

Denne bussen fikk ikke fortsette turen til Trysil, før vinterdekk var i orden.

Manglende hvile

To sjåfører ble også anmeldt for brudd på kjøre- og hviletiden.

– En av dem, en nederlandsk sjåfør, hadde hvilt kun 2 timer og 43 minutter i løpet av en 24-timersperiode. I tillegg hadde han ikke hatt ukehvilen i løpet av 15 dager. Som følge av dette ble førerkortet beslaglagt på stedet, sier Finstad. (ANB)

Artikkeltags