Dette skal gjøre bilkjøpet enklere

Seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen har gode nyheter til dem som skal kjøpe og selge bil.

Seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen har gode nyheter til dem som skal kjøpe og selge bil. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sjekk hva du nå kan gjøre via nettet.

DEL

[broom.no]  Statens vegvesen er i gang med å utvikle flere løsninger som skal gjøre det både enklere og tryggere for bilkjøperne.

Ikke overraskende handler det om nettbaserte tjenester. I løpet av det siste året har Statens vegvesen innført flere selvbetjeningsløsninger for sine brukere.

Flere av de oppgavene du før måtte til en trafikkstasjon for å få løst, kan du nå fikse selv.

Du kan gjøre det når som helst og hvor som helst. Alt du trenger er tilgang til internett. Du logger deg inn på «Din side» på samme måte som du leverer selvangivelsen eller logger deg inn i nettbanken.

Utvider tjenesten 

I april i år ble salgsmelding på nett lansert, og hittil har 25.000 salgsmeldinger funnet veien over nettet. Når du kjøper en bil, er det i tillegg til salgsmeldingen flere forhold som må være i orden før du kan få kjøretøyet registrert og få vognkort.

Nå kan du også sjekke status for omregistrering og få informasjon om betaling av omregistreringsavgiften på vegvesen.no.

–  Vi utvider nå tjenesten så den gir deg oversikt over status for omregistrering av kjøretøyet, for eksempel om forsikringen er i orden og omregistreringsavgiften betalt, forklarer seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen.

Tar et par dager

–  Når alle forhold er i orden og kjøretøyet er ferdig omregistrert hos oss, får du beskjed på SMS og kan laste ned et midlertidig vognkort og ta bilen i bruk, sier Øwre.

I statusoversikten på vegvesen.no vil du også få betalingsinformasjon om omregistreringsavgiften, slik som beløp og KID-nummer.

– Det vil ta et par dager fra du betaler i nettbanken til betalingen er registrert hos oss, forklarer Øwre.

Mer til neste år

– Om det haster med å ta bilen i bruk, vil det fortsatt være raskest å dra til trafikkstasjonen og betale omregistreringsavgiften der, men nettløsningen vil være raskere enn å vente på at fakturaen fra Tollvesenet kommer i posten. Dessuten er det jo enkelt å kunne gjøre det hele fra sofaen hjemme!

Muligheten til å bestille nytt vognkort og levere salgsmelding på nett er begge steg på veien for full omregistrering på nett.

–  Neste år får vi også opp en betalingsløsning i tjenesten som vil gjøre den enda bedre. Vi i Statens vegvesen er opptatt av brukerne våre, og jobber for å gjøre hverdagen deres enklest mulig, sier Hilde Øwre. (ANB)

Slik fungerer tjenesten

* Tjenesten ligger på Din side på vegvesen.no/dinside. Løsningen krever innlogging via ID-porten. Dette er en sikker innloggingsløsning som blant annet støtter Min-ID og Bank-ID.

* Tjenesten vil gi deg oversikt over hvilke forhold som må være i orden før du kan få kjøretøyet omregistrert og informasjon om omregistreringsavgiften.

* Når kjøretøyet er ferdig omregistrert hos Statens vegvesen, vil du få beskjed via SMS og kan gå inn og laste ned midlertidig vognkort

* Du vil kunne se statusoversikt selv om du har levert salgsmelding på papir.

* For å bruke salgsmelding på nett må du være over 18 år, eie kjøretøyet privat og alene. En løsning som også favner medeiere kommer på nyåret. (ANB)

Artikkeltags