Fikk førerkort av «halve bygda»

Cato Antonsen var både glad og rørt da han fikk gaven fra sine åpenbart svært mange venner.

Cato Antonsen var både glad og rørt da han fikk gaven fra sine åpenbart svært mange venner. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

1.000 mennesker greide å holde hemmeligheten skjult for jubilanten.

DEL

[Ringsaker Blad]  Han hadde vansker med å finne ord. Men gleden var ikke til å skjule da Cato Antonsen fikk bursdagspresangen fra sine mange venner på Nes i Hedmark.

På plaketten Anne Marthe Hagen overrakte han sto det nemlig:

– Kjære Cato. Gratulerer med 30-årsdagen. Vi har spleiset på førerkort!

Det er en ganske spesiell historie som ligger bak denne gaven.

Cato er en kjendis på Nes. I årevis har han fartet rundt på mopeden sin og kommet innom og slått av en prat både her og der. Alle kjenner Cato, og alle har bare godt å si om han.

– Vi er tre venner som lenge har tenkt tanken om å gi han førerkort for bil, forteller Anne Marthe Hagen.

Nesten 700 meldinger

Sammen med Einar Grøtlien og Kent Remi Aarlien har hun fundert på hvordan dette skulle skje.

Torsdag fylte Cato 30 år, og lørdag hadde han invitert 25 av sine venner til bursdagsselskap. Da var anledningen kommet for trioen.

– Det startet med at vi sendte ut meldinger til alle på Catos venneliste på Facebook, nesten 700 stykker, om de ville være med og spleise. Det gikk med et par dager til å skrive alle de meldingene. Responsen kom øyeblikkelig og var enorm, forteller hun.

For meldingene – og bidragene – begynte å tikke inn øyeblikkelig.

– De har haglet inn, tidlig og seint. Og alle er rause og gir etter evne, små og store bidrag. Det er rett og slett rørende, sier hun. Også en lokal kjørelærer har fattet interesse og tilbyr seg å kjøre med Cato.

Det mest utrolige er kanskje dette: Rundt 1.000 mennesker visste om aksjonen. Men likevel klarte de å holde det skjult for hovedpersonen sjøl.

For lørdag ettermiddag hadde noen av vennene tatt Cato med på en kjøretur, mens andre samlet seg utenfor huset der han bor.

Vel hjemme igjen fikk han altså en mottakelse og en overraskelse han ikke hadde ventet seg. Gratulantene sto i kø, og det vanket godt med både klemmer og godord.

Helt fantastisk!

– Dette ante jeg ingenting om, sa Cato til Ringsaker Blad. – Det er jo helt fantastisk!

Lørdag ettermiddag var innsamlingsaksjonen kommet opp i 11.000 kroner. Da hadde Anne Marthe 90 navn på giverlista. Men aksjonen er ikke slutt. Det er fortsatt full anledning til å gi bidrag til konto 1822.60.24332.

– Hvor mye dette vil koste, vet vi ikke. Men jeg vet at dette skal vi klare, sier Anne Marthe.

– Jeg synes dette er både fantastisk og rørende. At en liten aksjon kan bli så store: Tusen takk til alle som har hjulpet oss så langt.

Hun regner med at aksjonen vil rulle ut denne måneden. Til slutt vil Cato også få overrakt ei navneliste over alle som har bidratt til den flotte 30-årsgaven. (ANB)

Anne Marthe Hagen fikk en god klem av Cato som takk for gaven. (Foto: Ivar Bae, Ringsaker Blad/ANB)

Artikkeltags