Forsøkte å lure seg inn i Norge

Statens vegvesen ser svært alvorlig på jukset til to makedonske vogntogsjåfører som hadde forfalsket sertifikatene sine.

Statens vegvesen ser svært alvorlig på jukset til to makedonske vogntogsjåfører som hadde forfalsket sertifikatene sine. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sjåfører utestengt for all framtid.

DEL

[broom.no]  To tungbilsjåfører ble denne uka stoppet av Statens vegvesen med falske førerkort på Svinesund kontrollstasjon.

– Veldig alvorlig, sier seksjonsleder i Vegvesenet.

Sjåførene brukte samme metode for å forfalske førerkortene. De har klistret en tynn plastfilm med bokstaver over sitt originale førerkort. En person som i utgangspunktet kun har førerrett for personbil, altså klasse B, har klistret på bokstaver som ved første øyekast ser ut til å gi han førerrett for tungbil.

– Dette ser vi veldig alvorlig på. Det er krevende å kjøre tungbil. Uten riktig opplæring og kompetanse kan det være direkte trafikkfarlig. Små feil bak rattet kan få fatale følger for både sjåfør og medtrafikanter, sier leder for Utekontrollseksjonen i Statens vegvesen Region øst, Erik Wolff.

Begge sjåførene som er stoppet med de forfalskede førerkortene er fra Makedonia. De har begge kjørt biler registrert i Bulgaria.

– Vi frykter at denne metoden kan være utbredt i enkelte miljøer og vil derfor være ekstra skjerpet når vi sjekker førerkort i tiden framover, sier Wolff.

De to makedonske førerne er nå utestengt fra Norge for all framtid. (ANB)

Artikkeltags