Fyllekjøringen endte i grøfta

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Se den elleville ferden her!

DEL

[Smaalenene.no]  september i fjor valgte en nå 37 år gammel mann å sette seg bak rattet på bilen sin i meget ruset tilstand.

Det var tydelig på mannens kjøring at han ikke var edru, og flere vitner meldte tilbake til politiet om bilkjøringen da han kom på Svinndalveien/fylkesvei 115 gjennom Skiptvet i Østfold.

En oppmerksom bilist og kameraten hans valgte å følge etter promillekjøreren, både for å dokumentere det hele med mobilkameraet, og advare motgående bilister.

Smaalenenes Avis har fått tilgang på denne filmen. Vedkommende som filmet ønsker å være anonym, men har gitt tillatelse til at den publiseres.

Filmen viser en ganske hasardiøs ferd gjennom Meieribyen i Skiptvet, og videre mot Trøsken. Flere ganger er Hemnes-mannen nære ved å havne i grøfta, og kollidere med motgående trafikk. På filmen kan man også høre at de to kameratene som ligger på hjul snakker med politiet underveis.

Til slutt havner 37-åringen i grøfta i et tre, uten å skade andre trafikanter.

Da saken etter denne promillekjøringen kom opp i Nedre Romerike tingrett, ga Hemnes-mannen en uforbeholden tilståelse, og hadde akseptert at det hele ble avgjort ved en tilståelsesdom.

«Siktede har kjørt bil med en påvirkningsgrad som tilsvarer over 1,2 promille. Kjøringen endte i et trafikkuhell. Han har kjørt uten gyldig førerkort. Siktede har utgjort et betydelig faremoment i trafikken», heter det i påtalemyndighetens påstand i dommen.

Siktede hadde heller ikke gyldig førerkort, og det ble funnet 16 tabletter med Rivotril i bilen han førte.

Med bakgrunn i blant annet allmennpreventive hensyn ble det lagt ned påstand om 24 dagers fengel, en bot på 3.000 kroner og at siktede ble fratatt retten til å føre bil i tre år.

Retten valgte å følge påtalemyndighetens påstand, og siktede vedtok dommen på stedet. (ANB)

Artikkeltags