Godt det ikke var oppkjøring

Øvelseskjøringen gikk ikke helt som den skulle.

Øvelseskjøringen gikk ikke helt som den skulle. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Men øvelseskjøringen gikk ikke helt som den skulle.

DEL

[Bergensavisen]  Øvelseskjøringen på Slettebakken i Bergen gikk ikke helt som den skulle. Kvinnen som satt bak rattet, forteller at hun skal ta førerprøven neste uke.

Kvinnen i begynnelsen av 30-årene forteller til BA at hun har vært elev ved en kjøreskole i nesten et år. I neste uke har hun oppkjøring.

Da en venn skulle hjelpe henne med de siste forberedelsene, gikk det galt. I et boligområde endte bilen ned en skrent hvor den ble stående på høykant.

Bilen ble stående på kanten av en mur og halvveis inn i en hage ved en blokk. På veien har bilen også vært borti en annen bil som sto parkert like ved.

Ifølge den første nødmeldingen fra stedet satt kvinnen fast i bilen. Både politiet og brannvesenet rykket ut til stedet.

– Elev ved kjøreskole

Kvinnen forteller at hun har vært elev ved en kjøreskole nesten i et år.

– Det tar lang tid, medgir hun.

Bilen, en sølvgrå Prius, tilhører kvinnen selv. Med seg som ledsager hadde hun en venn. Han forteller at kvinnen skulle parkere da hun tok feil av gassen og bremsen.

– Har dere kjørt mye?

– Ja. Mye. Hun har oppkjøring i neste uke, så det var derfor jeg skulle hjelpe henne.

Ingen skadet

Politiet jobber med å kartlegge alle detaljene. Saken vil bli etterforsket.

– Det har vært en øvelseskjøringssituasjon. I den forbindelse har en bil kjørt utfor en skrent og truffet en annen bil. Kvinnen som kjørte bilen satt fast og kom seg ikke ut, men hun var ikke fysisk skadet, sier operasjonsleder Jan Steimler til BA.

– Vi har ikke fått noe forklaring på hva som skjedde.

– Kan det bli en reaksjon fra politiet i slike tilfeller?

– Jeg vet ikke hva som har skjedd og snakker generelt, men det er han som er ledsager som egentlig er føreren av bilen. Det er han som innehar førerkort og skal oppfylle vilkårene for øvelseskjøring, så må man vurdere hva som har skjedd opp mot uaktsomhet i den forbindelse. I dette tilfellet er det gjort skade på tredjeparts eiendom, sier Steimler. (ANB)

Artikkeltags