GPS-banden slo til igjen

Banden står trolig bak over hundre bilinnbrudd i østlandsområdet. De er ute etter én ting: Infotainment-enheten i biler fra Volkswagen og Skoda.

Banden står trolig bak over hundre bilinnbrudd i østlandsområdet. De er ute etter én ting: Infotainment-enheten i biler fra Volkswagen og Skoda. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Noen har hatt innbrudd i bilen flere ganger.

DEL

[Romerikes Blad]  Klokka 04.45 natt til mandag kom politiet over en parkert bil hvor det var synlige spor etter innbrudd.

– Det viste seg å være en Skoda Superb. Vinduet er knust og tyvene har tatt med seg deler av midtkonsollen, altså stereoanlegget og navigasjonssystemet, opplyser operasjonsleder i Romerike politidistrikt, Patrick Solberg, til Romerikes Blad.

Fikk flere meldinger

Innbruddet ble begått på en adresse på Jessheim i Akershus.

Utover morgentimene og formiddagen har lignende meldinger rent inn til politiet.

– Vi har nå til sammen seks bilinnbrudd i samme område. Det dreier seg om fire Volkswagen-modeller og to Skoda. To av bileierne har også tidligere hatt innbrudd i sine biler, forteller operasjonsleder i Romerike politidistrikt, Ronny Årstein.

Samme framgangsmåte

I høst er det begått en rekke bilinnbrudd på Romerike.

Politiet ser de over 100 innbruddene i sammenheng.Tyvene som står bak har fått kallenavnet Volkswagen-ligaen, da de har spesialisert seg på innbrudd i Volkswagen-modeller, men også Skoda har vært et yndet mål for tyvene.

Operasjonsleder Solberg ser ikke bort fra at det er de samme personene som har vært på ferde i natt.

– Det er i hvert fall samme framgangsmåte som tidligere, konstaterer han.

Hans kollega, operasjonsleder Ronny Årstein, bifaller.

– Det er identiske tyverier, så vi etterforsker med det som bakgrunn, sier han. (ANB)

Artikkeltags