Gressklipper i 300 km/t

Rallyfører Pekka Lundefaret skal sitte bak rattet på den ombygde gressklipperen under rekordforsøket.

Rallyfører Pekka Lundefaret skal sitte bak rattet på den ombygde gressklipperen under rekordforsøket. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nå skal den sette verdensrekord.

DEL

[Sandefjords Blad]  Se for deg at gressklipperen din har en V8-motor på 408 hestekrefter som kan komme opp i over 300 km/t. Den finnes, og kan bli verdens raskeste.

– Det er jo litt sært, men dette handler om prestisje i bransjen, forteller Pål Virik Nilsen.

Han er markedssjef for Viking gressklippere i Norge.

Med en vekt på under 500 kilo og 590 Newtonmeter er trolig akselerasjonen fra 0–100 veldig rask. Hjulene er de samme som brukes på Formel 3-biler og buret, der «gressklipperføreren» sitter, er godkjent av Norges Bilsportforbund.

Planen er at klipperen skal kunne greie å kjøre i over 300 km/t. Det betyr at den vil slå den gamle rekorden, som er på 187,6 km/t, med god margin. Skjer det, kan den smykke seg med tittelen: Verdens raskeste gressklipper.

– Det har vært en lang prosess fra vi begynte å bygge den. og det er brukt mye ressurser. Men det er en morsom greie. Det vil bety mye for oss å kunne vise fram verdens raskeste gressklipper når vi besøker forhandlere, show og messer, sier Virik Nilsen.

Importøren har samarbeidet med den norske rallyføreren Pekka Lundefaret og hans team. De har utviklet monstergressklipperen.

– Vi viste den fram under landbruksmessa på Dyrsku’n i Seljord forrige helg, og det ble helt ville tilstander. Mange var nysgjerrige. Den ser jo litt annerledes ut, forteller Virik Nilsen. (ANB)

Artikkeltags