Heldigvis ble det full stopp

Det ble full stopp for sjåføren av dette lille vogntoget.

Det ble full stopp for sjåføren av dette lille vogntoget. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Statens vegvesen er borti mye rart, men i dette tilfellet var «alt» galt.

DEL

[Østlendingen] Da Statens vegvesen stoppet det lille vogntoget med to veteranbilder på lasteplanet, kjørte sjåføren på eksploderte sommerdekk, hadde løse gjenstander på den bremseløse hengeren og avgiftsfri diesel på tanken.

Sprengte vekten

Bilen som dro hengeren veide alene 5.000 kilo og hengeren 3.300 kilo. Det gir en totalvekt på 8.300 kilo, mens tillatt totalvekt på bilen var 3.500 kilo, opplyser vegvesenet til Østlendingen.

Politiet kom først på sporet av den svært trafikkfarlige farkosten og ba Statens vegvesens Utekontroll om å sjekke bilen. Vogntoget ble stoppet øst i Elverum og var ved vegvesenets første øyesyn i svært dårlig forfatning.

Etter en nærmere sjekk fant de svært mange feil og mangler ved kjøretøyet.

Avskiltet

På hengeren lå det løse dekk med felger og slang.

På hengeren lå det løse dekk med felger og slang. Foto:

For det første var både henger og bil utstyrt med sommerdekk. Ett av disse, på hengeren, hadde eksplodert og dette gjorde bilens kjøreegenskaper merkbart dårligere.

I tillegg fant vegvesenet en rekke løse gjenstander ligge usikret på tilhengeren uten karmer. Hengeren hadde ikke bremser, og på tanken fant de også avgiftsfri diesel.

– Vogntoget ble avskiltet og føreren ble anmeldt for flere forhold. Både for tilstand på kjøretøyet, for dårlig sikring av lasten og kjøring på avgiftsfri diesel, opplyser fagleder Geir Thomas Finstad til Østlendingen.

– Livsfarlig

Vogntoget kjørte rundt på på sommerdekk i snøen.

Vogntoget kjørte rundt på på sommerdekk i snøen. Foto:

Finstad sier han er skremt av at noen kan ha seg ut på veien med kjøretøy i såpass dårlig forfatning.

– Vi er borti mye rart, men det er ikke ofte vi ser at det er så dårlig stelt.

– Hva tenker dere om at slike er på veien?

– Det er rett og slett livsfarlig. Denne sjåføren har satt både seg selv og andre i livsfare ute på veien. Heldigvis fikk vi stanset ham raskt, sier Finstad. (ANB)

Artikkeltags