Her er prisene på denne SUV-en

Dette er bilen som kan få fart på Hyundai-salget i Norge igjen: Helt ny versjon av SUV-en Tucson.

Dette er bilen som kan få fart på Hyundai-salget i Norge igjen: Helt ny versjon av SUV-en Tucson. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Forventer salgsuksess i Norge.

DEL

[broom.no]  Hyundai har hatt stor svingninger på det norske markedet siden merket kom i 1992. Det har vært alt fra voldsomme oppturer til dype bølgedaler.

Dessverre for Hyundai har de siste årene vært preget av nedtur og salgssvikt her hjemme. Ute i den store vide verden, derimot, selger merket svært godt.

Nå kommer en helt ny, viktig og ikke minst "riktig" modell, som kanskje kan hjelpe det norske salget.

Kompakt familie-SUV

Det er den kompakte familie-SUV-en Tucson. En modell vi hilste på første gang i 2004, som senere ble erstattet av iX35, og som nå altså er tilbake med Tucson-emblemet på bakluka.

Dette er også en bil som både importører og forhandlere gleder seg til å få på plass. Ambisjonene og optimismen er til stede i fullt monn.

600 nye Tucson skal, ifølge ambisjonene, finne veien inn i norske garasjer i løpet av året. Neste år, som blir første fulle salgsår, håper de å selge hele 2.000 biler.

2.000 slike biler er planen å selge neste år.

Mange alternativer

Tucson kan leveres med Hyundais selvutviklede syvtrinns dobbeltclutch girkasse DCT. Girkassen kan operere automatisk eller med sekvensiell manuell giring. DCT-kassen bidrar til lavere forbruk og utslipp av CO2. I forhold til en tradisjonell automatkasse med seks gir vil DCT-kassen kunne spare opp til 20 prosent drivstoff.

Bilen kommer til Norge med fire motoralternativer:

1,6 liter GDI132 hk bensin MT
1,6 liter Turbo-GDI 177 hk bensin MT/DCT
1,7 liter UII 115 hk diesel
2,0 liter 136 hk diesel MT/AT

Priser Hyundaii Tucson:

  • 1, 6 Classic 2WD manuelt gir*:  281 050,-
  • 1, 6 Gdi bensin 2WD manuelt gir:  294 050,-
  • 1, 7 CRDi diesel 2WD manuelt gir: 301 050,-
  • 2, 0 CRDi diesel 4x4 manuelt gir:  376 050,-
  • 1, 6 Turbo-GDi bensin 4x4 dobbeltclutch automatgir: 421 050,-
  • 2, 0 CRDi diesel 4x4 automatgir: 406 050,-

* Kan ikke kombineres med Pluss- og Teknikkpakke

Alle priser er inkl. levering (Oslo).

Tucson er er satt opp med en 8-tommers skjerm med navigasjon som er mer enn tre ganger raskere enn sin forgjenger. Det nye navigasjonssystemet kommer med syv års TomTom Live inkludert (trafikk-, vær,- og kartoppdateringer). Radioen er selvsagt DAB+.

Kommer i august

Bilen treffer midt i et voksende segment, men også et tøft segment. Vi snakker om sterke konkurrenter som Ford Kuga, Mazda CX5, Honda CR-V bare for å nevne noen...

Mer utstyr, bedre finish og nytt design skal lokke kundene tilbake.

Nye Hyundai Tucson kommer til Norge i løpet av august i år. 

Dette skal være velutstyrte grunnmodeller hvor man velger motor, drivstoff, girkasse og 2WD vs 4WD. I tillegg kan man legge på mer utstyr med Plusspakke og Teknikkpakke med utstyr etter ønske og behov. 

Plusspakke består blant annet av krom grill, LED hovedlykter, sikkerhetspakke med blindsonevarsler, autobrems, filskifteassistent og sensor for kryssende trafikk. Prisen på pakken er 25.000 kroner.

Teknikkpakke består blant annet av ventilerte skinnseter, elektrisk seteregulering, automatisk bakluke og smartnøkkel. 25.000 kroner.

Panoramapakke på Tucson kommer i tillegg til Teknikkpakke med panorama soltak og lukeparkeringsassistent. 12.000 kroner.

Så gjenstår det å se å se om den nye modellen kan stabilisere Hyundai-salget i Norge. (ANB)

Artikkeltags