Her er verdens verste biler

 *** Local Caption *** Her er tre av verdens verste biler: Renault Espace, Fiat Multipla og Land Rover Freelander.

*** Local Caption *** Her er tre av verdens verste biler: Renault Espace, Fiat Multipla og Land Rover Freelander. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Den er like pålitelig som en italiensk lommetyv.

DEL

[broom.no]  Hva som er verdens verste bil er det delte – og sterke meninger om. Det er mange kriterier som skal tas hensyn til – design, driftssikkerhet og kjøreegenskaper, for eksempel.

Nå har Brooms egen bilekspert blitt utfordret til å lage en Topp 3-liste over de som kommer aller verst ut i hans øyne. Det er en liste det ikke er særlig hyggelig å befinne seg på …

Satser på verdensrekord

Akkurat nå avvikler Broom sitt nettmøte-stunt, der vi kjører rundt i store deler av Sør-Norge i bobil, samtidig som Benny er våken 24 timer og holder nettmøte.

Tanken er at det hele skal bli anerkjent som verdens lengste nettmøte – både i tid og rent geografisk. Totalt vil bobilen tilbakelegge over 1.200 kilometer.

Les også: Noen biler skal du rett og slett holde deg unna

– Stygg og tragisk

Det har vært stor aktivitet på nettmøtet – med hundrevis av spørsmål. Og Benny svarer så tastaturet går ordentlig varmt!

Ett av spørsmålene som har kommet inn, gjaldt hva som var verdens verste bil. Innsenderen foreslo selv Fiat Multipla.

– Styggere og mer tragisk bil tror jeg man skal leite lenge etter, var begrunnelsen.

Men vedkommende lurte altså på hva Benny mener.

Det skulle vise seg at hans svar ikke var så langt unna. For Multipla fikk plass på Topp, eller skal vi si Bunn 3-lista.

– Land Rover Freelander (første generasjon), Fiat Multipla og Renault Espace kommer alle høyt på lista. Men hvilken som er aller verst, er sannelig ikke lett å svare på sånn på stående fot, skriver Benny.

Pålitelig som en lommetyv

På oppfordring utdyper han mer om hva som er så ille med versting-trioen sin:

– Freelander er kjent for store problemer med driftssikkerheten, topplokk og toppakning spesielt.

– Multipla er en bil som ikke bare ser latterlig ut. Den er også like pålitelig som en italiensk lommetyv. Den ville jeg aldri kjørt lenger enn at jeg så hjem.

– Renault Espace var egentlig et ganske smart konsept da den kom: Praktisk og romslig. Men første generasjon bærer mye preg av å være håndbygde, og da av folk som ikke var glad i arbeidet sitt. Den er fullstendig uforutsigbar. Alt kan ryke. Når som helst, advarer bileksperten. (ANB)

Artikkeltags