Her går det nesten galt

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Slik kjøring kvalifiserer til førerkortbeslag, ifølge politiet.

DEL

[Smaalenenes Avis] – Jeg har aldri vært så nær en bilulykke i hele mitt liv. Jeg ble skikkelig skjelven etterpå, sier Lasse Nordlie fra Askim. Han var på vei til Oslo og hadde nettopp passert fylkesstøtta på E18 da hendelsen inntraff.

Bare flaks

– Det hele virket litt merkelig, fordi bilen bak meg, en Opel, satte plutselig opp farten og skulle kjøre forbi. I mot kom en sølvgrå Saab, og det var bare flaks at det ikke smalt, sier Nordlie.

Han sier selv at holdt fartsgrensen på 70 kilometer i timen, til og med kanskje noe over, og ble overrasket da bilen plutselig ville forbi.

– Bilen hadde ikke ligget nærme tidligere. Så hvorfor den absolutt skulle forbi der, kan jeg ikke skjønne. Men det skal sies at jeg stadig opplever at folk skal kjøre forbi på denne veien, sier han.

Han hadde tre kameraer montert på bilen, og som man kan se i videoen, er det like før det går galt.

Levert til politiet

Nordlie har levert filmen til Follo-politiet, og han håper at folk som ser filmen tenker seg om to ganger før de foretar en forbikjøring på denne strekningen.

– Grunnen til jeg at monterte disse kameraene, er jo for at det kan skje meg noe når jeg er ute å kjører, og da har jeg det på film, sier Askim-mannen.

Da avisen viste filmen til distriktsleder for UP i Follo, Østfold og Romerike, Stein-Olaf Røberg, var han på ledermøte i Stavern, og så filmen sammen med kollegene sine der.

– Vi var alle enige om at her satte bilen som kjørte forbi både bilen i mot, og bilen han kjørt forbi, samt seg selv, i stor fare. Det er ikke noen tvil om at dette fort kunne endt i en stygg front mot front-kollisjon, sier han. (ANB)

Les hele denne saken på smaalenene.no!

Artikkeltags