Her kan du gjøre et bilkupp

Statens vegvesen har 34 brukte biler og motorsykler til salgs. Mange av dem har lav kjørelengde og det ventes storinnrykk av interesserte kunder. (Foto: Statens vegvesen)

Statens vegvesen har 34 brukte biler og motorsykler til salgs. Mange av dem har lav kjørelengde og det ventes storinnrykk av interesserte kunder. (Foto: Statens vegvesen) Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Statens vegvesen skal selge 34 biler.

DEL

[Telemarksavisa]  Statens vegvesen skal fornye bilparken. Nå skal 34 av de gamle bilene selges og du kan gjøre et bruktbilkupp.

Ser du for deg at du nå kan suse rundt i en knalloransje bil med gult blinklys på taket, kan du glemme det med en gang. Dette er snakk om helt vanlige personbiler, varebiler og motorsykler. Til sammen er det 34 brukte kjøretøyer som skal selges.

På to pickuper er det riktignok fortsatt montert gule blinklys på taket, og de får du beholde.

- Du vet det er ganske mange entreprenører som ser på disse bilene og disse blinklysene koster jo noen kroner, så vi har valgt å la dem stå på som en ekstra bonus, sier kjøretøykoordinator Kaare Berglund ved Statens Vegvesen region Sør.

Førstkommende torsdag venter han storinnrykk når bilene stilles ut i Skien. Bilene som selges kommer fra trafikkstasjoner og anlegg over hele Østlandsområdet.

- Ja det bruker å være bra trøkk med 5-600 mennesker, forteller Berglund. Han mener at bilene har grei standard, og tror åpenheten rundt eventuelle feil og mangler er den viktigste årsaken til at så mange ønsker å kjøpe bruktbil av dem.

- Du vet, vi har ingen ting igjen for å lure noen, sier Berglund.

Han har allerede fått mange henvendelser fra nysgjerrige kunder.

Statens Vegvesen bytter ut bilene hvert femte år, og noen av dem har svært lav kjørelengde. Dette gjelder spesielt bilene som ble brukt under utbyggingen av den nye 4-felts E18 gjennom Vestfold.

- Våre folk må jo ut på anleggene, men det blir jo ikke akkurat mange kilometer de kjører hver dag, sier Berglund. Dette gjør at kundene får mye bil for pengene mener han.

Når det gjelder salgsprosessen, en den helt annerledes enn å handle i en vanlig bruktbutikk.

Her er det hemmelige bud som gjelder, og alt leveres i lukket konvolutt til Statens Vegvesen i Arendal innen mandag 14.september. Legger du inn bud på flere biler, men kun ønsker en av dem, må du lage en prioritert liste, forteller Berglund og håper på gode priser.

- Vi bruker å få greie priser. Du vet det er blitt så enkelt å sjekke slikt på internett, avslutter den statlige bruktbilselgeren. (ANB)

Artikkeltags