– Hjalp du en ruskjører i dag?

UP er lei av at folk varsler hverandre om trafikkontroller på sosiale medier.

UP er lei av at folk varsler hverandre om trafikkontroller på sosiale medier. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet lei varsling av trafikkontroller.

DEL

[Nettavisen]  Randesund politistasjon i Agder politidistrikt har fått nok av at folk varsler om trafikkontroller og kom tirsdag kveld med en krass beskjed på sosiale medier:

«Vi henstiller folk til å reflektere et øyeblikk over følgende: Hva er det man egentlig gjør når man "advarer" venner, familie, kolleger, eller sine 500 "nærmeste venner" på Facebook om politikontroller? Eller hva bidrar man til ved å være medlem i grupper på Facebook med samme formål?» skriver politistasjonen på Facebook-siden sin. 

«Hjalp du en ruskjører å kjøre en annen vei i dag? En grisekjører å holde seg i skinnet den ene gangen, der hvor barna dine går i egne tanker med skolesekken på? En annen å fortsette å kjøre uten førerkort?

Det er kjipt å bli tatt, men politiet gjør ikke dette for pengene (for de ser vi ikke noe til) - vi gjør det faktisk for deg.»

Tidligere i september skrev Avisa Nordland om et tilfelle der en mor som kjørte sine egne barn til Saltvern skole mens UP hadde kontroll, la ut varsling i Facebookgruppen Politi/biltilsyn kontroller i Bodø/Fauske

UP-sjef Knut Danielsen uttalte til avisen at han ble opprørt over beskjeden. 

- Vi står der nettopp for at ikke hennes barn skal bli påkjørt. Da er det skuffende at sånne ting skjer, sa han til avisen. (ANB)

Artikkeltags