– Hjalp du en ruskjører i dag?

Av

Politiet lei varsling av trafikkontroller.

UP er lei av at folk varsler hverandre om trafikkontroller på sosiale medier.

UP er lei av at folk varsler hverandre om trafikkontroller på sosiale medier. (Foto: )

DEL

[Nettavisen]  Randesund politistasjon i Agder politidistrikt har fått nok av at folk varsler om trafikkontroller og kom tirsdag kveld med en krass beskjed på sosiale medier:

«Vi henstiller folk til å reflektere et øyeblikk over følgende: Hva er det man egentlig gjør når man "advarer" venner, familie, kolleger, eller sine 500 "nærmeste venner" på Facebook om politikontroller? Eller hva bidrar man til ved å være medlem i grupper på Facebook med samme formål?» skriver politistasjonen på Facebook-siden sin. 

«Hjalp du en ruskjører å kjøre en annen vei i dag? En grisekjører å holde seg i skinnet den ene gangen, der hvor barna dine går i egne tanker med skolesekken på? En annen å fortsette å kjøre uten førerkort?

Det er kjipt å bli tatt, men politiet gjør ikke dette for pengene (for de ser vi ikke noe til) - vi gjør det faktisk for deg.»

Tidligere i september skrev Avisa Nordland om et tilfelle der en mor som kjørte sine egne barn til Saltvern skole mens UP hadde kontroll, la ut varsling i Facebookgruppen Politi/biltilsyn kontroller i Bodø/Fauske

UP-sjef Knut Danielsen uttalte til avisen at han ble opprørt over beskjeden. 

- Vi står der nettopp for at ikke hennes barn skal bli påkjørt. Da er det skuffende at sånne ting skjer, sa han til avisen. (ANB)

Artikkeltags