Hvilken bil er best i Europa?

Syv biler er igjen til siste finalerunde. På nyåret får vi vite hvilken som til slutt stikker av med tittelen som Årets Bil 2016.

Syv biler er igjen til siste finalerunde. På nyåret får vi vite hvilken som til slutt stikker av med tittelen som Årets Bil 2016. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Og de nominerte er.

DEL

[broom.no]  Årets Bil i Europa er en prestisjefylt og viktig kåring for bilbransjen. I år ble til sammen 35 kandidater nominert. Nå er syv av dem med videre til finaleomgangen.

Bilene er: Audi A4, BMW 7-serie, Jaguar XE, Mazda MX-5, Opel Astra, Skoda Superb og Volvo XC90. 

Juryen som avgjør hvem som vinner, består av motorjournalister fra hele Europa – og antallet representanter fra hvert enkelt land baseres på størrelsen av landets bilmarked eller bilproduksjon.

Beste bilkjøpet

Det er ingen kategorier eller klasser i denne kåringen. Målet er ganske enkelt å finne det beste bilkjøpet blant alle nominerte bilmodeller. Selve avsløringen av vinneren skjer i forbindelse med bilutstillingen i Geneve i mars.

Det ligger noen faste kriterier til grunn for å kunne være med i denne kåringen. Bilen skal være relativt folkelig, hvilket innebærer at det skal ligge til grunn et forventet salg på minst 5.000 eksemplarer per år.

I tillegg må alle bilene være helt nye. Det kan ikke være oppgraderte/facelift-versjoner av allerede eksisterende modeller. Det siste kravet er at bilene må være introdusert i minst fem europeiske land innen årets slutt.

Stas å kunne si 

Syv biler har altså kommet gjennom nåløyet. Dermed er det også syv bilprodusenter som nå krysser fingre for at nettopp deres modell skal gå til topps:

– Denne prisen har nok sin største verdi på markedsføringsfronten. Det er alltid stas å kunne si at man har "Årets Bil". Det kan nok også gi en boost på salget. Men det er slett ikke alltid det fungerer slik, det har vi mange eksempler på, forteller Brooms bilekspert Benny Christensen.

Slik ser det ut inne i en av finalistene, nærmere bestemt BMW 7-serie.

Personlig favoritt

– Hva tenker du om årets finalister?

– Jeg blir i alle fall ikke overrasket. Dette er heller litt forutsigbart, og kanskje en tanke kjedelig. Jeg savner biler som byr på noe virkelig nytt, og har wow-faktor. Enten det handler om teknologi eller design. Men for all del: Det er syv veldig kompetente finalister dette.

– Skal jeg trekke frem en personlig favoritt, må det bli Volvo XC90, etterfulgt av BMW 7-serie.

XC90 fordi den er en liten revolusjon fra Volvo. Det er en imponerende bra bil fra en liten produsent. 7-serie er et utstillingsvindu for hva BMW kan få til, og det er som kjent ikke lite. Jeg vil tro en av disse vil stikke av med seieren, men jeg kan godt ta feil også. Det blir uansett spennende å se, avslutter Benny.

Nye Volvo XC90 er en stor suksess i det norske markedet, nå kan den også bli Årets Bil i Europa.

Artikkeltags