Ja, vi elsker elbilen!

6 av 10 gir livet som elbilist karakteren 10 av 10 mulige.

6 av 10 gir livet som elbilist karakteren 10 av 10 mulige. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

9 av 10 er enten godt fornøyd eller superfornøyd med å være elbilist.

DEL

6 av 10 gir livet som elbilist karakteren 10 av 10 mulige. Samtidig gir 2 av 10 karakteren 9, mens 13 prosent deler ut en åtter.

Svarene er gitt i spørreundersøkelsen Elbilisten 2015, der totalt 7.780 elbilister deltok.

– Hele 91 prosent er fra godt fornøyd til superfornøyd med å være elbilister. Det overrasker oss ikke, men er kanskje ikke like godt kjent i samfunnet forøvrig, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

– At så mange ligger så høyt på skalaen for tilfredshet er interessant. Særlig med tanke på at halvparten av de spurte hadde eid elbil i mindre enn ett år, påpeker Bu.

Kun 15 personer svarte at de er «svært misfornøyd» (karakter 1). Tallene stemmer godt overens med samme undersøkelse som ble gjennomført i 2014. Også da var 91 prosent svært fornøyd med å være elbilister.

Den positive opplevelsen ved eierskapet fører også til mye framsnakking av elbilen, også kalt «naboeffekt».

Undersøkelsen viser nemlig at det for hver fornøyde elbilist i gjennomsnitt kommer tre nye. Her var spørsmålsstillingen «hvor mange i din omgangskrets vil du tro at du har inspirert til å kjøpe elbil?»

2.105 elbilister (28 prosent) mener de har overbevist to andre til å kjøpe elbil, mens 1.417 (19 prosent) mener de har overbevist tre.

– Det er også verdt å merke seg at 152 (2 prosent) svarer at de har overbevist ti eller flere, sier Christina Bu. (ANB)

Artikkeltags