– Jeg har aldri likt de fotoboksene

Fotoboksene som ble meid ned, er nå erstattet av nye.

Fotoboksene som ble meid ned, er nå erstattet av nye. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

20-åringen mangler helt respekt for trafikkreglene.

DEL

[Bergensavisen]  Nå er han dømt for flere tilfeller av villmannskjøring – blant annet for å ha kjørt ned to fotobokser i Bergen med vilje.

Den unge mannen var bare 18 år da han debuterte som bilbølle.

I juli 2013 var han med på et tyveri da han, sammen med andre, skrudde av og klippet ledningene til 18 blålys fra parkerte ambulansekjøretøy i garasjen ved Haukeland sykehus.

To av blålysene monterte han i grillen på sin egen bil.

Senere på sommeren kjørte han med vilje på to fotobokser slik at stolpene ble skjeve og skjøvet ut av stilling.

Han forklarte at han aldri hadde likt de fotoboksene, fordi han hadde fått bot der med bilen til en kamerat en tid tidligere.

Også etter dette er mannen tatt flere ganger for brudd på veitrafikkloven og hensynsløs kjøring.

I Bergen tingrett nylig erkjente han delvis skyld.

«Retten viser her til at det er snakk om gjentatte tilfeller av «villmannskjøring» over en nokså lang periode, med til dels alvorlige materielle skader og stor fare for personskade. Tiltalte har ved sine handlinger vist en total mangel på respekt for veitrafikkreglene», heter det i dommen.

Dommerne reagerer også sterkt på tyveriene av blålysene fra kjøretøyene til Helse Bergen.

«Det er snakk om tyverier som man må anta volder atskillig bry for de som utsettes for det, og som i verste fall svekker ambulansenes mulighet til å ta seg frem i trafikken frem til nye lys er innkjøpt og montert», heter det i dommen.

Slipper fengsel

20-åringen ble dømt til 60 dagers betinget fengsel og 15.000 kroner i bot samt han må klare seg uten førerkort i tolv måneder. Deretter må han kjøre opp på nytt for å få førerkort.

Han slapp å sone straffen i fengsel fordi saken ble svært gammel på grunn av manglende prioritering av politiet og treghet i etterforskningen. (ANB)

Artikkeltags