Luksus til folkelig pris

Ford får snart en stor SUV på modellprogrammet i Norge.

Ford får snart en stor SUV på modellprogrammet i Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ny SUV kommer i spesialutgave.

DEL

[Broom.no] Ambisjonene er store når Ford på forsommeren skal lansere SUV-en Edge i Norge.

Dette er en bil i den store SUV-klassen. Edge er over 4,80 meter lang, og med det på størrelse med biler som BMW X5 og søstermodellene VW Touareg og Porsche Cayenne. Konkurransen er tøff, og et de viktigste våpnene til Edge er prisen.

Den skal starte på rundt 600.000 kroner, det er betydelig lavere enn premium-konkurrentene. Noe annet som blir viktig er at Edge også kommer i Vignale-utgave. Vignale er Fords eget undermerke med fokus på luksus og eierfordeler.

Baksetepassasjerene skal også ha det bra.

Baksetepassasjerene skal også ha det bra. Foto:

Fordelsprogram

Her handler det blant annet om høy grad av luksus, mer eksklusive materialer i interiøret og stillere kupé. Ford bruker blant annet det de kaller aktiv støykontroll, et system som overvåker motorstøyen i interiøret og sender ut lydbølger gjennom lydanlegget .

Edge kommer også med Fords nye infotainmentsystem, kalt SYNC 3. Dette har 8-tommers berøringsskjerm, en rekke avanserte løsninger og også norsk stemmestyring.

Vignale handler også om brukerfordeler og ekstra oppfølging hos forhandler og på verkstedet. Her har Ford sydd sammen en pakke som skal gjøre bilholdet enklere, samtidig som man har tilgang til et eget fordelsprogram.

Vignale betyr mer eksklusive materialer i interiøret.

Vignale betyr mer eksklusive materialer i interiøret. Foto:

750.000 kroner

I dag selger Ford her hjemme Mondeo i Vignale-utgave. Prispåslaget i forhold til den mest eksklusive utstyrsversjonen av Mondeo ligger på rundt 70.000 kroner. Det er grunn til å vente noe tilsvarende for Edge.

I praksis gjør det at en fullustyrt Edge fort havner på rundt 750.000 kroner. Mye penger, men i praksis et godt stykke under premiumkonkurrentene.

Det er da også helt avgjørende hvis Edge skal lykkes. Ambisjonen er at den både skal stjele kunder fra blant andre Audi, BMW og Mercedes, men også appellere til de som i dag kjøper mer folkelige SUV-er i prisklassen rundt en halv million kroner. (ANB)

Edge er bygget på samme plattform som familiebilene Mondeo og S-Max/Galaxy.

Edge er bygget på samme plattform som familiebilene Mondeo og S-Max/Galaxy. Foto:

Artikkeltags