Nå er det disse som er i skuddet

 Crossoverne kommer for fullt i Europa. Det er ventet en dobling i salget innen 2018. Mazda CX-3 og Renault Captur får stadig flere konkurrenter.

Crossoverne kommer for fullt i Europa. Det er ventet en dobling i salget innen 2018. Mazda CX-3 og Renault Captur får stadig flere konkurrenter. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Salget skal nesten doble seg de neste tre årene.

DEL

[broom.no]  En av de viktigste trendene innen bilbransjen akkurat nå er kompakte SUV-er, eller crossovere som de også kalles.

Her har det skjedd en liten eksplosjon i antallet modeller de siste årene, og flere er på vei. Bilklassen stjeler kunder både fra de tradisjonelle stasjonsvognene, de større SUV-ene og bilene i Golf-klassen. De appellerer til single og par uten barn, og godt voksne der ungene har flyttet ut. For å nevne noen.

Bedre marginer

Tall fra bilbransjen viser at man forventer en dobling av salget i de fem største europeiske markedene innen 2018.

I fjor var hver femte solgte bil i Europa en SUV eller crossover. Dette blir ansett som bare en begynnelse.

For bilbransjen er utviklingen svært positiv. De har jevnt over bedre marginer på disse bilene. Produksjonskostnadene er riktignok litt høyere enn på tradisjonelle personbiler, til gjengjeld kan de selges til høyere pris.

Fransk suksess

Akkurat nå er Renault Captur vinneren på det europeiske markedet. Den kompakte Renaulten utpeker seg med sprekt design og gunstig pris. Så langt i år har den økt salget med nesten 30 prosent, og har blitt en svært viktig bil for Renault.

Hakk i hæl følger Opel Mokka og Peugeot 2008. To franske modeller blant de tre mest solgte, viser at franskmennene har et bra grep på denne bilklassen. På større SUV-er har de vært nesten helt fraværende, da var det desto viktigere å lykkes i klassen under.

Sette fart i salget

I Norge har bilklassen så langt slitt med å markere seg helt i toppen, og har vært litt i skyggen av de mer tradisjonelle familie-SUV-ene. Men også her er det tegn til endring i salget.

Nykommeren Mazda CX-3 kan bli bilen som for alvor setter fart i salget av de små crossoverne her hjemme. Lillebroren til salgssuksessen CX-5 er basert på småbilen Mazda 2, og så langt har responsen vært meget bra ute hos Mazda-forhandlerne.

Mazda CX-3 er nylig lansert på det norske markedet. Så langt har salget vært meget bra.

Artikkeltags