Nå får den noe vi har ventet på

Nå kan du for første gang få hengerfeste på Toyota Prius.

Nå kan du for første gang få hengerfeste på Toyota Prius. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Dette har mange norske bilkjøpere spurt etter.

DEL

[broom.no]  Toyota ruller snart ut sin helt nye Prius. Dette er bilmodellen som gjennom flere generasjoner har vært selve pioneren blant hybridbilene. Og fra å bli møtt med litt skepsis i starten, har Prius etter hvert blitt en svært populær bil.

Den har brøytet vei for en rekke andre hybridbiler, ikke minst fra Toyota selv. Og den har i perioder solgt svært godt her hjemme.

En million tilhengere

Når det nå er klart for en ny Prius, er det blant annet snakk om en ganske kraftig dreining av designkursen. Forsiktige endringer på de siste to generasjonene blir nå erstattet av et design som skiller seg langt mer fra mengden. Dessuten kan Toyota endelig tilby noe mange norske kjøpere har etterspurt.

Til nå har det ikke vært mulig å få hengerfeste på en Toyota Prius. Og i tilhengerlandet Norge (vi har noe sånt som én million registrerte tilhengere stående rundt på gårdsplasser og i garasjer) er det en etterlengtet nyhet.

Midtstilte instrumenter har vært et kjennetegn på Prius-interiøret. Det er med også på den nye generasjonen.

Krever mer kjøling

– Dette er noe mange av våre kunder ønsker. Derfor er vi naturligvis svært godt fornøyd med at Prius nå kan leveres med hengerfeste, sier Espen Olsen som er informasjonssjef hos Toyota Norge AS.

–Men hvorfor har ikke Prius hatt dette tidligere?

– Tilhengerkapasitet krever mer kjøling, av blant annet konverter/inverter og elmotor. Grunnet lav etterspørsel i andre land har ikke dette vært tilgjengelig fra oss tidligere. Etter hvert som hybrid har økt i volum og skal dekke stadig flere bruksområder og segmenter, har også etterspørselen etter tilhengerfeste økt.

– Vi tilbyr nå dette på flere hybridmodeller, foruten Prius også på nye Auris og nye RAV4, forteller Olsen.

To alternativer

I dag blir hengerfestet på mange biler montert allerede når bilen bygges ved fabrikken. Slik er det imidlertid ikke med Prius.

– Nei, vi ettermonterer lokalt hos forhandlere, forteller Olsen.

Prisene skal være på nivå med andre modeller fra Toyota, og Prius-eierne kan velge mellom avtagbart eller fast hengerfeste. Det siste koster rett i underkant av 10.000 kroner. Vil man ha muligheten til å ta av selve hengerfestet når det ikke er i bruk, koster det drøyt 2.500 kroner ekstra.

Ingen kan beskylde Toyota for kjedelig design på nye Prius. Dette er en bil som kommer til å vekke oppsikt.

Artikkeltags