Nå prøver de seg på SUV

Skoda er klare for å kaste seg inn i SUV-segmentet.

Skoda er klare for å kaste seg inn i SUV-segmentet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De første skissene ser svært lovende ut.

DEL

[Broom.no] Nordmenn flokker seg rundt de prisgunstige modellene til Skoda. I fjor var Skoda Octavia Norges mest solgte stasjonsvogn, men den er langt fra den eneste modellen som selger bra.

Suksesshistorie

VW-eide Skoda har gått fra å være et merke man laget vitser om til å bli en av bransjens største suksesshistorier.

Derfor er det svært interessant at de nå skal prøve seg på SUV. Det nærmeste de har vært dette tidligere, er den mindre crossoveren Yeti.

På bilutstillingen i Genève neste måned blir konseptbilen VisionS, der S-en står for SUV, vist for publikum for første gang. Men vi kan vise skissene alt nå. Og de ser lovende ut!

Konseptbilen antyder hvordan Skodas SUV-er vil se ut i framtiden.

Større

I løpet av de siste årene har Skoda både fornyet og utvidet sitt modellprogram, og den neste fasen innebærer å utvide utvalget av modeller i SUV-segmentet.

Det er noe Range Rover Evoque-aktig over skissene som vises.

Det er noe Range Rover Evoque-aktig over skissene som vises. Foto:

VisionS vil bli større enn dagens Yeti. Med en lengde på 4,70 meter, en bredde på 1,91 meter og en høyde på 1,68 meter, er dette en bil som vil vekke oppmerksomhet på veien, heter det fra Skoda-hold.

Tre seterader

Innvendig finner vi det klassiske og rommelige interiøret som Skoda er kjent for, og som har gjort merket så populært de siste årene. VisionS har tre seterader med god plass for seks passasjerer pluss fører (7-seter).

Det utvendige designet på VisionS er preget av at alle kanter og linjer er klare, presise og skarpe.

Skrånende taklinje

Den brede grillen, og de fire LED-lysene gir fronten på bilen et tydelig SUV-preg. Også fra siden ser man en tydelig SUV-karakter. Tornadolinjen dekker hele lengden av det kraftfulle karosseriet.

Hjulbuene er kantede og gir en ekstra off road-karakter.

Den skrånende taklinjen minner oss om Range Rover Evoque. Det ser sportslig ut, men vil naturligvis bidra til mindre plass. Ikke akkurat grep vi er vant med fra Skoda.

(ANB)

Artikkeltags